Karácsonyfadísz házilag – filléres, de annál látványosabb megoldások

karácsonyfadísz készítés házilag

Karácsonyfadísz házilag a legegyszerűbb alapanyagokból is elkészíthető, ráadásul mindennemű tapasztalat nélkül. Mostani bejegyzésünkben olyan kreatív ötleteket mutatunk be, amelyeket bárki könnyedén kivitelezhet odahaza, méghozzá garantált sikerrel!

Nem lehet elég korán elkezdeni! Az emberek alapvetően két típusba tartoznak a karácsonyi készülődés tekintetében: vannak, akik szinte mindent az utolsó percre hagynak, és olyan személyek is akadnak szépszámmal, akiket már ősszel elkap az a bizonyos ünnepi láz.

Mi kétségtelenül az utóbbi csoportba soroljuk magunkat, így megértünk mindenkit, aki még jócskán december előtt hozzálátna a karácsonyi díszek elkészítéséhez.

Karácsonyfadísz készítés – mire lesz szükségünk

 

Nagyadag lelkesedésen no meg szabadidőn kívül szükségünk lesz még…nos tulajdonképpen bármilyen dekorációs alapanyagra, ami odahaza megtalálható. A karácsonyfadíszek tekintetében bizony nem vagyunk korlátok közé szorítva: csillogós papír, vidámszínű szalagok, az erdőből begyűjtött tobozok, egyéb termések, falapok, gyöngyök, pamut, madzag, lényegében bármi, ami odahaza elfekvőben van, jó szolgálatot tehet a kreatív alkotás során.

Karácsonyfadísz házilag fagyöngy és madzag felhasználásával

karácsonyfadísz fagyöngyből

Fűzzünk fel néhány darab fagyöngyöt madzagra, lehetőség szerint különböző méretű darabokat – s voilá, készen is van a karácsonyi füzér!

Tetszés szerint színesre is festhetjük a gyöngyöket, de ha a natúr díszítés hívei vagyunk, hagyhatjuk azokat a maguk eredeti szépségében pompázni.

Barkácsfilcből mini karácsonyfa

Szerezzünk be néhány darab zöld színű barkácsfilcet a közeli hobbiboltból, majd vágjuk azt fel kisebb-nagyobb négyzetekre. A nagyobb négyzetektől felfelé haladva fűzzük át cérna és tű segítségével a filcnégyzeteket, így kreálva aranyos mini karácsonyfákat.

A tetejükre szintén filcből készíthetünk csillagot is a még hűbb hatás érdekében. Cérnából készítsünk hurkot, amelyet a dísz tetején rögzítünk, így könnyen felakaszthatjuk majd azt a karácsonyfánkra.

Pihe-puha karácsonyfadísz házilag kartonból és pamutból

Egyszerű, de annál látványosabb a kartonból és pamutból – vagy rusztikus hatású madzagból – készített karácsonyi csillag. A kartonlapból vágjuk ki a csillagformát, amelyet keresztül-kasul be kell tekernünk a választott pamuttal, amíg az pihe-puha, édes dísszé nem válik.

A sokoldalú fakorong

Barkácsboltból vagy kreatív hobbiboltból szerezzünk be néhány darab kisebb méretű, vékony fakorongot. Ezeket sokféleképpen díszíthetjük.

Ha nem áll tőlünk távol a pirográfia, valamilyen tipikusan karácsonyi motívumot is égethetünk a korongra.

Amennyiben inkább festenénk, ragadjunk ecsetet no meg némi akril festéket. A fakorongokra akár a családtagok nevét is felfesthetjük, ezáltal alkotva valóban szívhez szóló karácsonyfa dekorációt.

A korongok felső részére lyukat fúrva, szalag segítségével készíthetünk hurkot.

Örök klasszikus az egyszerű és elegáns megoldások szerelmeseinek

karácsonyfadísz házilag alapanyagok

Néhány darab fenyőtoboz, csipke, vékony drót, esetleg aranyszínű festék – ennyi kell csupán a következő kreatív ötletünk megvalósításához.

A tobozok aljára rögzítsünk drótból készített aprócska hurkot, amelyen a csipkeszalagot átvezetve, abból masnit készítve rögzíthetjük a fán ezt a mutatós díszt.

A tobozokat be is festhetjük, például tipikusan karácsonyi hangulatot keltő arany vagy ezüstszínű festékkel.

Ezüst- és aranyszínű bájos csillagok

Egyetlen karácsonyfa sem lehet teljes ragyogó csillagok nélkül. Vágjunk ki minél több, különféle méretű csillagot ezüst- és aranyszínű csillogós papírból.

Pro tipp: egy csillagot vágjunk félbe az alsó részénél, a másikat a felső részénél, s majd a két darabot egymásba csúsztatva készítsünk 3D-s díszeket.

A bájos dísz tetejére ragasszunk szalagot vagy vintage madzagot, s készen is vagyunk a munkával.

Origami angyalka

karácsonyfadísz házilag angyalka

Akit az origami kikapcsol és van türelme hozzá, az szuper karácsonyfadísz ötleteket találhat a neten ebben a műfajban is. A mi kedvencünk az angyalka, ami karácsonyfánk legszebbdísze lehet. Madzagon, valamilyen szép papíron és fa gyöngyökön kívül nem is igazán lesz másra szükségünk.

Nemcsak szép, de az illata is isteni – fahéjrudacskák a fán

Ha nem szeretnénk túlgondolni a barkácsolást, kössünk szalagot egy-egy fahéjrúdra, majd akasszuk fel az illatos díszeket a fára.

Csipetnyi kreativitással dobhatjuk fel az ötletet, ha műanyag fenyőágat és színes gombokat ragasztunk a fahéjrúdra, ezáltal alkotva ellenállhatatlan mini karácsonyfákat.

Olvass tovább