A gyöngyfűzés kezdőknek rendkívül bonyodalmas

gyöngyfűzés kezdőknek

A tapasztaltak már tudják, bármilyen hobbinak is állunk neki, a kezdetek mindig rögös úttal vannak kikövezve. Egyszerűen nagyon sokszor ilyenkor előfordul, hogy ami elromolhat, az el is romlik, rá kell jönnünk minden probléma nyitjára. Ami pedig a legnagyobb nehézség szokott lenni, hogy mindezzel egyedül, magunknak kell megbirkózni.

A gyöngyfűzés kezdőknek szintén nagyon nehéz szokott lenni, hiszen a technika milyensége, nem mellesleg pedig a megválasztott alkotóanyagok minősége mind-mind hozzátartoznak a témához. Ki hinné ugyanis, hogy kritikus fontossága van a felhasznált zsinór vagy egyéb anyag megválasztásának, amire felfűzzük a gyöngyöket.

Gyöngyfűzés kezdőknek alapokgyongyfuzes kezdoknek

Arról nem is beszélve, hogy a gyöngyök anyaga sem lényegtelen, hiszen készülhetnek fából, műanyagból, vagy akár kövekből, is. Egyik-másik kategóriának számtalan egyéb lehetséges verziója létezik, például a műanyagnak is van rengeteg formája, csakúgy mint a köveknek, ezek pedig nem csak ránézésre térnek el, méret és szín szerint, de tapintásra, illetve a lyuk méretében is.

 

Ezen az értéken, nevezetesen a gyöngy közepén található lyukacska átmérőjén muszáj elméláznunk picit, hiszen ez is az egyik fokmérője annak, hogy mennyire minőséges egy gyöngyöcske, amit a fűzésre kiválasztottunk. Sőt, tovább is mehetünk az elemzésben, hiszen nem csupán a lyuk mérete mérvadó, de annak a simasága, tisztasága, hiszen rengeteg bosszúságot okozhat, ha ilyen apróság bonyolítja és nehezíti az alkotók munkáját.gyöngyfűzés kezdőknek

Összefoglalva tehát eddigi mondandónkat megállapíthatjuk, hogy a gyöngyök kiválasztása kritikus fontosságú, csakúgy, mint a fűzésre szánt fonal minősége. Ezen utóbbinak azért is van nagy szerepe, mert ha elértek a gyöngyök egy bizonyos mennyiséget, ezzel pedig evidens módon egy súlyt, fennáll a szakadás veszélye, ami igazán el tudja keseríteni az alkotókat.

Nem csupán az addig végzett munka ugrik ugyanis ilyenkor a süllyesztőbe, de a jövőbe vetett hit is sokszor megrendül, és elveszi a sikertelenség a kedvünket. Ráadásul sokszor nem pusztán a gyöngyök súlyát kell, hogy elbírja a zsinór, hanem ha esetleg használatra is alkalmas tárgy készül, amit mozgatunk, vagy egyéb szempontból megterhelésnek van kitéve, akkor bizony küzdeni kell annak az anyagnak az elemekkel. Akárhogy is, ez mind megfontolás tárgyát kell, hogy képezze.

Aprólékos tanulást igényel a gyöngyfűzés kezdőknekgyöngyfűzés kezdőknek

A kezdők kedvéért azt kell mondanunk, nem lenne reális arra számítani, hogy minden feltételnek eleget tudunk rögtön a hobbi elején tenni, és minden úgy fog menni, mint a karikacsapás. Ellenkezőleg. A legjobb az, ha arra számítunk, hogy hátráltató tényezőből lesz bőven, és nagyon nagy eséllyel nem fogunk rögtön beletrafálni a gyöngy minőségébe, valamint a zsinór megfelelő vastagságába.

Igenis lesznek hibák, de ezeket pozitívan kell felfognunk, úgy, mint ami alkalmat ad a fejlődésre. Minden kezdő, hobbi gyöngyfűzőnek azt tanácsolják a tapasztaltabbak, hogy minél gyorsabban találjanak maguknak egy mentort, esetleg egy közösséget, ahol tájékozódhatnak, és megspórolhatnak maguknak néhány grandiózus hibát, esetleg feltehetik a kérdéseiket, és a válaszokon kívül jó esetben bátorítást is kapnak a többiektől.

A személyes hozzáállás ugyanis mindig ad egy bizonyos szintű bátorítást. Annak ellenére, hogy a gyöngyfűzés egy nagyon magányos műfaj, hiszen kifejezetten egyedül szokás művelni, nyugodtan összejöhetnek akár a művelői, és közösen, mindenki egy időben dolgozhat az aktuális projektjén. Ilyenkor biztosan gyorsabban megy a munka, nem mellesleg pedig rendkívül megnyugtató a kezdőknek.

Olvass tovább