A gyöngyszövés titkos receptje

gyöngyszövés

Egy meglehetősen ritkának számító, ugyanakkor nagyon látványos, és egyre népszerűbb hobbiról fogunk most írni, ami a gyöngyszövés néven ismert. Meglehetősen beszédes kifejezésről van szó, ezért nagyjából ki lehet sakkozni, hogy mit rejt magába. Gyöngyöcskék egymás után való szövését jelenti, és a témát nem kezdhetjük máshogy, mint ismertetjük azokat a tárgyakat, amelyek feltétlenül szükségesek ahhoz, hogy létrejöjjenek az alkotások.

Mire van szükség a gyöngyszövés elvégzéséhez?gyongyszoves

Ahogy a nevéből is kitűnik, a folyamat során a főszereplők a gyöngyök. Ezeknél megéri megállni egy kicsit, hiszen nagy a különbség az egyes típusok között. Egyrészt a méretüket illetően sem mindegy, hogy egy kezdő milyen átmérőjű verzióval kezd, másrészt az anyag, amiből készül sem lényegtelen. A legegyszerűbb talán a viaszból készült golyócskákkal kezdeni a munkát, hiszen tapintásukból adódóan ez megy majd a legkönnyebben.

Természetesen súlyukban, valamint az árukban is lesz különbség, de mint ahogy mindenben, itt is érvényesül a méretgazdaságosság elve, vagyis ha többet veszünk egyszerre, általában lényegesen jobb árak mellett juthatunk hozzá a dolgokhoz. Amennyiben komolyabban foglalkozunk ezzel az igen látványos hobbival, érdemes utánanézni több helyen is a beszerzendő tárgyaknak, hiszen bizonyos nagykereskedésekben lényegesen szimpatikusabb árakon érhetőek el az elemek.

Tű és fonal a gyöngyszövés teréngyöngyszövés

 

Tovább folytatva azonban az alkotóelemeket, a következő legfontosabb tényező a fonal. Ebben az esetben sem csupán a színt kell kiválasztanunk, de a vastagságát, anyagát is. A tű milyensége szintén hatalmas mértékig befolyásolja majd a munkánk minőségét, hiszen vannak tűk, amelyekkel kifejezetten nehéz dolgozni. Itt is számít a minőség, vagyis mennyire könnyen görbül el, vagy törik el, illetve fontos a vastagsága, hogy biztosan és jól átférjen az aktuálisan használt gyöngyökön.

Mindenki más praktikára esküszik, de sokan szeretik kifeszíteni a fonalakat, hiszen így egészen más típusú alkotások is elkészíthetőek. A lényeg tehát, hogy az elején mindenből csak kis mennyiséget vásároljunk, mert hacsak nincs a közelünkben egy profi, akinek a szavára maximálisan adunk, nagyon kicsi az esély, hogy rögtön az elején a helyes dolgokat sikerül beszerezni.

A legjobb, ha kísérletezünk egy sort, kipróbálunk különböző méretű, vastagságú, súlyú dolgokat, és mindezek után, a hibáinkból tanulva tudunk majd következtetéseket levonni a személyes preferenciáinkra vonatkozóan. Ez a legcélravezetőbb módszer, így tehát jegyezzük meg, hogy első lépésként mindig csak kevés dolgot vásároljunk. Ha belejöttünk, és van kialakult álláspontunk, akkor jöhet a már említett méretgazdaságosság elve, vagyis hogy nagyobb mennyiségben olcsóbban tudunk dolgokat beszerezni.

Kiváló hobbi a gyöngyszövés gyöngyszövés

Egy elképesztően változatos, sokszínű, kreatív hobbiról van szó, ahol maximálisan kiélhetjük a kézügyességünket. Ha pedig ez hiányzik, akkor biztos, hogy javulni fog ez a készség, hiszen a sok gyakorlás mindig meghozza a gyümölcsét. Rengeteg az anyag, az ismeretterjesztő és fejlesztő irodalom, illetve akár videók is az interneten, amelyek segítségével már bárki, szinte teljesen ingyen hatalmas fejlődésen mehet át, és kezdőtől a haladó szintig is eljuthat gyöngyfűzésben.

Az alkotó körökből és műhelyekből is van szép számmal, ami azt jelenti, hogy itt akár új barátokra és ismeretségekre is szert tehetünk, és bónuszként még nyerünk egy közös új szenvedélyt is. A közösségi médiának köszönhetően pedig már a széles világnak is megmutathatjuk munkáink eredményét, és rajongókat, vagy akár vásárlókat is szerezhetünk.

Olvass tovább