A hobbikert kialakítása egyszerű

hobbikert

Manapság egyre többet lehet hallani a médiában, hogy a természet, a természetesség, a környezet mennyire fontos. Ez így is van! Az ember a természetben kellene a legjobban érezze magát és nem a mesterséges betonkörnyezetben. Szerencsére, ezt egyre többen felismerik és tesznek is azért, hogy ne a négy fal között töltsenek minden pillanatot, hanem a szabadban. A hobbikert pedig egy kiváló lehetőség azon személyeknek, akik nemcsak csodálni akarják a táj szépségét, hanem alkotókedvet is éreznek.

A hobbikert jelentősége

Sok városlakó, talán ilyenkor csóválja a fejét, hogy mégis miként kellene hozzáfogni a hobbikert kialakításához, nem beszélve annak gondozásáról. Pedig roppant egyszerű! Az ember nagyon fogékony erre, csupán némi lendület kellene, hogy megtegye az első lépést. Pár információ, néhány kellék és egy kis akarat a receptje annak, hogy valaki rendelkezzen hobbikerttel. Temérdek szakember van, akiktől tanácsot lehet kérni, de a vidéken élőktől szintén meg lehet tanulni roppant könnyedén, mivel ők nemcsak elmondják, hanem meg is mutatják.

Első lépés a tervezés

Csak ki kell gondolni, hogy a saját hobbikert kialakításakor mit szeretnék benne látni. Virágokat, fákat, haszonnövényeket? Bármelyikre is essen a választásunk, a befektetés roppant csekély, de a sok pozitívum, amit kapunk, mindennél többet ért. Egy falatnyi hely is elég ahhoz, hogy valaki belevágjon és saját hobbikerttel rendelkezzen. Egy kis fizikai munka szükséges, hogy a talajt előkészítsük, majd jöhetnek a magok vagy a palánták, amelyek némi törődéssel meghozzák a gyümölcsöt.

Virágos vagy zöldségeskert?

A gyönyörű virágok, az apró dísznövények vagy a zöldséges hobbikert valóságos oázist fog elénk tárni és minimális fizikai erőfeszítéssel még terményt is kapunk, ha éppen a haszonnövények mellett döntünk. Aki mégsem mer belevágni, mert úgy érzi, hogy képtelen kivitelezni, az sem kell lemondjon a hobbikertről, mert már vannak cégek, ahol a munkatársak átvállalják ezt a feladatot. Tehát, akár mi hozzuk létre, akár profikat kérünk a feladatra, a hobbikert megléte örömmel fogja eltölteni a szívünket és szívesen fogunk időzni benne!

Olvass tovább