A pólófestés a tinik új kedvence

pólófestés

Ha valakire, akkor a tinikre különösen igaz, hogy nem szeretnek másra hasonlítani. Az önmegvalósítás és a saját utak keresésének e hektikus időszakában semmi nem borítja ki annyira a tinédzsert, mint az, ha a gondosan kiválogatott, egyedinek vélt szerkója szembejön vele az utcán. Mit lehet tenni ennek az elkerülése érdekében? Nos, ha a szülők milliárdosok, és hajlandóak méregdrága eredeti dizájner cuccokat venni a problémás suhancoknak, az nagyban javíthat a helyzeten-, de mivel ez a helyzet ritka, mint a fehér holló, inkább ne is foglalkozzunk vele.

Pólófestés kezdőknek

Fordítsuk figyelmünket a sokkal járhatóbb út irányába, ami nem más, mint a pólófestés csodás világa. A pólófestéssel olyan csodás, –és ami még fontosabb- egyedi és stílusos ruhadarabokat hozhatunk létre szinte a semmiből, ami garantáltan nem fog ránk köszönni az első utcasarkon. Nem is kell más a munkához, csak némi affinitás és kézügyesség, és persze a szükséges eszközök, amiket jelen cikkünkben listáztunk, hogy megkönnyíthessük minden kedves leendő pólófestő dolgát. Az első és legfontosabb kellék maga a póló. Igyekezzünk minta nélküli, egyszerű darabot választani, ha lehet, világos árnyalatút, vagy teljesen fehéret.

Hozzávalók:

A közeli barkácsboltból szerezzük be a személyes ízlésünk szerint nekünk tetsző textilfestéket, 2 B-s ceruzát (ha nincs otthon) és néhány ecsetet –lehetőleg durvább sörtéjűt. Ami még feltétlenül kelleni fog, az a víz, némi újságpapír és a vasaló a munka befejezéséhez. Ha minden szükséges eszköz megvan, lássunk is munkához! Figyelem! Ha nem vagyunk a rajzolás mesterei, kérjünk meg egy kreatív személyt arra, hogy rajzolja meg a számunkra azt a mintát, amit a pólónkon szeretnénk látni.

A pólófestés menete

Az erősen kontúros rajzott a ruhadarab textilje közé csúsztatva átrajzolhatjuk, majd elkezdhetjük a festést. A pólófestés során érdemes újságpapírral fedve a megszínezni nem kívánt területeket, nehogy véletlenül oda is kerüljön festék, ahova eredetileg nem szándékoztunk tenni. A pólófestés következő lépése a várakozás, ami többnyire 2-3 óra, de ezt az időintervallumot természetesen festéke válogatja. Abba az esetben, ha azt látjuk, megszáradt a minta, utolsó lépésként járassuk át a pólónkon a forró vasalót, hiszen ezzel fixálhatjuk a festéket, garantálva annak strapabíróságát és időállóságát. A pólófestés, ahogy a fenti írásból is láthattuk, nem nagy ördöngösség, a szemet gyönyörködtető végeredmény pedig levesz majd mindenkit a lábáról.

Olvass tovább