A selyemfestés energiával tölt fel!

selyemfestés

A hobbitevékenységek között manapság már oly sokfélét számontartanak, hogy szinte az embernek leesik az álla. Tulajdonképpen ide lehet sorolni az összes sporttevékenységet, de természetesen a barkácsolással, kézműveskedéssel kapcsolatos műveletek is ide sorolhatók. Így jön képbe a selyemfestés is. Talán senkinek sem lesz meglepő a tény, hogy általában nőket érdekel ez a műfaj. Persze az sem kizárt, hogy férfi is érdeklődjön, de nem túl gyakori. Az egész lényege a technikában rejlik, amely elsajátítható teljesen autodidakta módon, de manapság már egyre gyakoribbak a tanfolyamok is ilyen témában. Ezekre jó időben jelentkezni, hogy biztosan legyen helyünk, hiszen elég népszerűek, és kis létszámmal szoktak indulni, hogy mindenki alaposan el tudjon mélyedni a tanulásban.

A selyemfestés könnyedén megtanulható

Az autodidakta módszer sem ritka azonban, és manapság már az interneten rengeteg olyan videó és képekkel ellátott leírás elérhető, amiből igazán jól ki lehet indulni. A másik dolog, aminek utána kell nézni mielőtt belefogunk, az alapanyagok beszerzése lesz, hiszen ezek is rettentően rányomják bélyegüket a végtermékre. Egyáltalán nem lényegtelen, hogy milyen minőségű, színű, vastagságú, méretű anyagra festünk majd, és legfőképpen mivel. Ahogy mindenben, a minőség a színek vonatkozásában is hallatlanul széles skálán mozog. Minél jobb minőségű és több árnyalatú festéket használunk, annál meglepőbb eredményt kapunk. A határ a csillagos ég, pontosabban a kreativitásunk és a bele tett energia. Az egészben a legjobb, hogy miközben kikapcsolunk, és szellemileg, mentálisan is feltöltődünk a kreálás folyamatában, egy egészen új használati tárgyat is alkothatunk, amely kiváló ajándék lehet, vagy akár saját ruhatárunkban is remek kiegészítőként szolgálhat.

Kreatív hobbi vagy művészet?

Kevés olyan dolog van, amely nagyobb megelégedettséggel tölti el az embert, mint amikor saját kezűleg, a saját muníciónkat használva hozunk létre valamit a semmiből. Felszabadító érzés, amely szárnyakat, és további inspirációt, magabiztosságot ad a szürke hétköznapokra. Ebben a tevékenységben még az is csodás, hogy folyamatosan fejlődhetünk benne, alkalmat ad arra, hogy képezzük magunkat, hiszen rengeteg könyv, blog, írás foglalkozik a témával, amelyek remek ötletforrásként szolgálhatnak. A selyemfestés nem csupán hobbi, de mondhatni egyfajta művészeti ág, hiszen önmagunk kifejezését teljesen meg tudjuk élni a kreálás alatt. A tevékenység dicsérete közel sem ér véget itt, hiszen alkotásainkból készíthetünk kiállítást, hogy másokat is inspiráljon, illetve akár pénzt is kereshetünk vele, amennyiben árusítjuk portékánkat.

A selyemfestés összehozza az embereket

Nagyon sokan viselnének ugyanis selyemfestés által keletkezett darabokat, de vagy tehetségük, vagy bátorságuk, esetleg eszközeik nincsenek ahhoz, hogy nekivágjanak. Az ő számukra hatalmas öröm lesz, ha nyílik arra lehetőség, hogy megvásárolhassák valahol a szóban forgó termékeket. Visszatérve azonban az alkotás folyamatára, mert talán leginkább ez a jellemző, manapság már nem csak néhány órás workshopok elérhetőek a piacon, de egész napos, vagy több napon át tartó komoly tanfolyamok, esetleg alkotótáborok is gyakran megvalósulnak. Ezen utóbbiakról annyit kell elmondani, hogy lehetőséget ad arra, hogy a festés iránt érdeklődő hasonszőrű emberek megismerjék egymást, és inspirációul szolgáljanak a másiknak. Sokszor ugyanis egy különleges alkotáshoz nem hiányzik más, csak egymás bátorítása, inspirálása. Remek lehetőséget adnak ezek az elvonulások arra, hogy ihletet nyerjünk, és elmélyedjünk a festésben, a technikákban.

Olvass tovább