A virágkötés jelentést is hordoz magában

Virágokkal foglalkozni nemcsak jó, de igazi boldogságforrást is jelent. Aki nemcsak egy munkának tekinti a virágkötés folyamatát, hanem a hivatásának érzi, annak minden pillanat hobbi és kikapcsolódás lesz. Természetesen egy saját vállalkozás megnyitásakor, amiben a virágkötés a fő foglalkozás, nem árt megtanulni néhány hasznos praktikát és elsajátítani pár tippet, hogy miként lehet létrehozni az egyszerű csokrok mellett, igazi virágkölteményeket.

Fontos tudnivalók

A kellékek és alapanyagok ismerete szintén mérvadó, de aki ennek birtokában van, soha nem fogja azt érezni, hogy dolgozik, mivel a virágkötés a hobbija, a kedvenc időtöltése lesz, amivel még másokat is képes megörvendeztetni. A virágok ismerete és a jelentésük nagyon hasznos tudás, ugyanis rengeteg az olyan személy, aki virágot venne, de azt sem tudja, hogy milyet válasszon vagy azt milyen formában kérje.

Alkalomhoz illő virágkötés

Ilyenkor jönnek jól ezek az ismeretek, mivel ha valaki elmondja, kinek és milyen alkalomból szánja, akkor máris ajánlani lehet néhány ötletet. Hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy valaki a szívszerelmét akarja meglepni, az édesanyjának szánja vagy egy kollégának, esetleg a temetőbe vinné ki. Persze a vörös rózsáról mindenki tudja, hogy lángoló szerelem, a szenvedély virága, de mi a helyzet a többivel? Például a titkos szerelemmel?

A virágok kiválasztása

Ilyenkor a gardénia jön képbe, ami ezt az érzést szimbolizálja. A virágkötésben gyakran használatos a frézia, hiszen a megbízhatóság jelképe. Harangvirágot az alázatos és szelíd embereknek illik adni. A hibiszkusz viszont az igazi nőiességet hivatott jelképezni. A hóvirág a remény, az ibolya a szerénység, az írisz a barátság, a jázmin a kedvesség, a kála a szépség virága. A virágkötés egyik kedvence a kardvirág is, ami a pompa, az erő szimbolikája. A fehér liliom a szüzesség és tisztaság virága. A vidám embereknek krókuszt érdemes adni. Magnóliát bátran lehet adni, hiszen maga a befogadás. A finom és őszinte lelkű hölgyeknek a margaréta ideális választás. A mirtusz az esküvői virágkötés kihagyhatatlan eleme. A nefelejcset nem is kell nagyon magyarázni, hiszen a neve magában hordozza a jelentését. Az orchidea a szerelem, a szépség tökéletes hírvivője. Százszorszépet adni azt jelenti, hogy boldog vagyok veled és hűséges maradok hozzád. A szegfű szintén közkedvelt a virágkötéskor, ami a színét illetően szimbolizálhatja a szerelmet is, de a barátságot, megbecsülést is. Természetesen ez csak néhány a végtelen sorból.

Olvass tovább