Az alapozó használata sminkek hosszabbítására és bőrápolás fokozására

alapozo-hasznalata-douglas

Hogy mitől ragyognak úgy a filmcsillagok? Attól, hogy gyönyörűek! De még mielőtt bárki elkeseredne azon, hogy akkor ez biztos tehetség, adottság kérdése, van egy jó hírünk. A csodálatos smink titka, bármilyen meglepő, de nem titok, sőt olyannyira nem, hogy még a választásban is segítünk!

S talán az sem rejtély ezek után, hogy a pazar smink a ragyogó fellépés egyik záloga, amivel nagyon is tisztában vannak a színészek. Vajon miért van az, hogy sminkesek rajongják körbe őket? Nos, pontosan ezért! Mert a végeredmény kis túlzással Oscart ér!

Csoda hát, hogy a kamasz lányok szabadidős program keretében sminkelnek? Ha te is imádod otthon próbálgatni a különböző sminkeket és keresed a legtutibb technikákat, akkor ez a cikk nem hiányozhat a tarsolyodból!

Jöjjenek az alapok!

 

A tökéletes termék megtalálásához elengedhetetlen tisztában lenni azzal, hogy tulajdonképpen mi is az az alapozó?!

Az alapozó egy speciális kozmetikai termék, ami alapot, és optikailag egyenletes arcszínt biztosít. Azaz nincs maszkhatás, nem látszik tíz méterről a kozmetikum jelenléte.

A csúcsminőségű variációk nem tartalmaznak szintetikus anyagokat, ellenben növényi olajokat például igen, amik amúgy a krémes, kellemes textúra megteremtéséért is felelősek.

A púderes ásványi alapozók is roppantul népszerűek, amik könnyed hatásúak a bőrön, miközben a szépséget a maga természetességében jelenítik meg.

Érdemes a fentieken túl kicsit mélyebbre menni a textúrák variációiban is. A krémes típusok nemcsak egységes színt biztosítanak, hanem táplálnak, ápolnak is.

Itt lép be a képbe az első olyan funkció, ami első ránézésre nem is annyira egyértelmű az alapozásnál. Ugyanis a megbízható, minőségi termék ismérve, hogy nem pusztán színt és egységes látványt ad, hanem még ápolja, táplálja is a bőrt. Ezen kívül egyébként púderes jellegű, kompakt, azaz szilárd és folyékony típusok is beszerezhetőek. A kompakt verzió például kitűnő utazáskor, mivel nem okozhat gondot sem a mobilizálása, sem a használata.

Melyik a megfelelő árnyalat?

A másik lényeges funkció az alapozó esetében a smink meghosszabbítása, mondhatni „tartósítása”. Ehhez azonban nélkülözhetetlen ráakadni a személyre szabott árnyalatra, ami a nagybetűs befutó.

Van, akinek az arca zsíros, azaz mattítást igényel, megint másnak a szárazságtól matt, ezért előnyös a ragyogtatás.

A gyártók különböző komponensek hozzáadásával képesek ezeket a hatásokat alapozótestbe zárni. Viszont a tökéletes végeredmény érdekében kulcsfontosságú az alapozó kiválasztását az egyéni kvalitáshoz, tulajdonságokhoz, adottságokhoz igazítani.

Ami a színt illeti: sem a túl sötét, sem a meszes hatású variáns nem megfelelő. Ha alkalom adódik a személyes próbálgatásra, akkor az áll vonalában érdemes felvinni az alapozót, ott kitűnően megmutatja magát, és azt, hogy a kiszemelt árnyalat mennyire ideális. Ha pedig megvan a nyertes, akkor online pillanatok alatt pont tehető a megrendelés végére.

Mit jelentenek a különböző jelzések?

A végére jöjjön egy kis magyarázat a leggyakrabban alkalmazott jelölésekhez, amikkel alapozók címkéin találkozni.

  • Fair: határozottan világos bőrre specializált.
  • Light: világos, enyhén napbarnított bőrhöz ideális.
  • Medium: közepes, azaz minimálisan barna bőrtónushoz kitűnő.
  • Tan: optimális dél-európai arcbőrhöz.
  • A legsötétebb árnyalatot pedig a „dark” jelzővel látják el a gyártók

Megtetszett volna ez a kreatív hobbi? Akkor rajta, ha beszerezted a szükséges kellékeket, belevetheted magad a gyakorlásba.

Olvass tovább