Befőttes üveg dekoráció esküvőre – 5+1 szuper ötlet, fillérekből!

esküvői befőttes üveg dekoráció

A befőttes üveg dekoráció esküvőre igazi Jolly Joker, ha az egyszerű, de annál látványosabb dekorációs ötletek elkötelezett híveként preferálod a zero waste megoldásokat. Elegánsak, frappánsak, sokoldalúan alkalmazhatók és ráadásul fillérekbe kerülnek. Mutatunk néhány szemet gyönyörködtető befőttes üveg dekorációt, amelyek kifejezetten remekül passzolnak a vintage és retro esküvőkhöz.

Bébiételes üveg dekoráció esküvőre

Bébiételes üveg dekoráció esküvőre? Miért is ne! Ezek a kisebb méretű üvegek tökéletesen beváltják a reményeidet például mécses tartó gyanánt – a helyzet viszont az, hogy rengeteg kell belőlük, ha igazán látványossá szeretnéd tenni általuk az esküvő helyszínét.

Nos, ha van a rokonaid, barátaid között kisbabás anyuka, ne légy rest, kérd meg őt, hogy ahelyett, hogy ezeket a számodra felbecsülhetetlen értékű kincseket a kukába dobná, gyűjtse össze – Te ugyanis nagy hasznukat veszed majd esküvői dekoráció gyanánt!

Illatok és fények bűvöletében

 

A befőttes üvegeket tehát mécses tartóként is felhasználhatod, ám ezen kívül vázaként, asztaldíszként funkcionálva is nagyon jó szolgálatot tesznek. Elő a kreatív éneddel! Egy kis csipke ide, egy kis selyemszalag oda, és máris kész a stílusában vintage dísz, amibe szárított vagy élő virágoktól kezdve házi készítésű pot pourri-n keresztül, egészen a már említett teamécsesekig bármit tehetsz.

Az igazi hangulatfelelős fényfűzérek – befőttes üvegben szervírozva

A nagyobb méretű befőttes üvegekbe bátran tehetsz elemes fényfüzért, LED izzót – egy-két szál virággal kiegészítve eszményi díszei lesznek a teremnek, de akár a fiatal pár asztalának is.

A boldogító igenhez vezető utat is pompásan feldobják – befőttes üveg dekoráció esküvőre

mécsestartó üvegből esküvőre

A kültéri szertartásoknak nincs párja! A kétségtelenül egyedi hangulatot tovább fokozhatod, ha a virágokkal díszített boltívhez vonuló utat befőttes üvegekből készített dekorációval teszed feledhetetlenné. Ez az egyik legegyszerűbb esküvői dekoráció házilag, amivel nem kell sokat bajlódnod, viszont annál látványosabb tud lenni.

Az üvegeket az esküvő hangulatához passzoló kiegészítőkkel díszítve, azokban virágcsokrot téve csodás – és nem utolsósorban igencsak gazdaságos- dekorációt kreálhatsz házilag.

A dekorelemeket székekhez, de akár e célból a földbe szúrt kampókra is felakaszthatod selyemszalag, de akár egyszerű madzag segítségével is.

Kültéri esküvő esetén a fákat se hagyd ki a díszítésből! Köss szalagot az üvegek szájára, így azokat könnyedén ráakaszthatod az ágakra. A mécsesekkel, fényfüzérrel vagy akár virágokkal megtöltött dekoratív üvegek remekül mutatnak majd a faágakon függve.

Még szebb ehet a végeredmény ha az üvegfestés mellett döntesz Egy egyszerű motívummal, színekkel díszítve az üvegcséket, a megvilágítás még hangulatosabb lehet.

Befőttes üveg dekoráció esküvőre: „Köszönjük, hogy eljöttél!”

Ha frappánsan szeretnéd megköszönni a vendégeknek, hogy megtiszteltek jelenlétükkel, felejtsd el a sablonos megoldásokat és rukkolj elő valami igazán egyedivel! Az édességekkel megtöltött befőttes üvegek, kézzel írott köszöntővel például tipikusan olyan ajándék, amit a násznép apraja-nagyja egészen biztosan méltányol majd.

Vendégkönyv helyett befőttes üveg? Miért is ne!

Manapság divatosnak számít az úgynevezett esküvői vendégkönyv kézről-kézre adása, amibe a násznép a jókívánságait jegyzi fel a fiatal házasok számára.

Szerencsére e célból is bevetheted az ezerarcú befőttes üvegek sokoldalúságát. Helyezz minden asztalra néhány feldíszített, „Kívánság Palack” felirattal ellátott darabot, amelyekbe a vendégek az előre odakészített papírcsíkokra ráírt jókívánságaikat, jótanácsaikat teszik. S mint az üzenetet rejtő palackokat általában, a nap végén ezeket az üvegeket is le kell zárni.

Pro tipp: egy év múlva, az első évfordulótokon romantikázva nyissátok fel az üvegeket, ezáltal is méltón adózva életetek egyik legszebb napja előtt.

befőttes üveg lámpa

Befőttes üveg ötletek

Nem csak esküvői dekor készülhet a befőttes üvegekből. A háztartásban is rengeteg mindenre használhatod kreatívan ezeket a hétköznapi tárgyakat.

Olvass tovább