DIY csodák a gyerekszobában – egyedi utazóágy és álommanó lámpa ötletek

álommanó lámpa pindurka.hu

Az utazóágy és az álommanó lámpa kiemelkedő szerepet játszanak egy gyermek életében, de ezek az eszközök nemcsak funkcionálisak, hanem vizuálisan is hozzájárulhatnak a gyerekszoba egyedi kialakításához.

Nézzünk néhány DIY (Do It Yourself, vagyis csináld magad) ötletet, amelyekkel egyedivé varázsolhatjuk a gyerekszobát és még ezeket az eszközöket is!

A tökéletes utazóágy nyomában

Az utazóágy a gyerekszobában nemcsak praktikus eszköz, hanem dekoratív elem is lehet.

 

Egy egyszerű, semleges színű utazóágyat saját kezűleg is átalakíthatunk a szoba hangulatának megfelelően. Vonjuk be az ágyat a hangulathoz illő textíliával, lógassunk az oldalára különböző játékos kiegészítőket. Utóbbi nem csak dekorelem lehet, használjunk olyan (akár saját kezűleg készített) játékos kiegészítőket amik lekötik a gyerkőcöt, tudja őket használni.

Álommanó lámpa az éjszakai biztonságérzetért

Az álommanó lámpa is egy fantasztikus dekorációs elem lehet a gyerekszobában.

Ez a lámpa biztosítja a szükséges fényt éjszaka, de emellett egyedi stílust is adhat a szobának. Az álommanó lámpákat bármilyen színben és stílusban elkészíthetjük, legyen az cuki állatfigura vagy csillagokkal teli égbolt. Egy ilyen lámpa készítése során a gyerekek is részt vehetnek, így még személyesebbé válik a végeredmény.

A falak sem maradhatnak üresen! Egy egyszerű festés vagy tapéta csodákat tehet, de néhány DIY dekorációval igazán egyedivé tehetjük a gyerekszobát.

Készíthetünk saját kezűleg festett képeket, papírból készült girlandokat, vagy akár saját készítésű polcokat is, ahol a gyermek kedvenc játékait helyezhetjük el.

Végül, de nem utolsósorban, a textíliák is nagyban hozzájárulnak a szoba hangulatához. Készítsünk saját kezűleg párnákat, takarókat, vagy függönyöket, amelyek összhangban vannak a szoba többi elemével.

Mindezekkel a tippekkel a gyerekszoba nemcsak funkcionális és kényelmes lesz, hanem egy olyan hely, ahol a gyermek igazán otthon érezheti magát. Hogy még tovább menjünk az utazóágy és az álommanó lámpa személyre szabásában, vizsgáljuk meg néhány további DIY ötletet.

Utazóágy átalakításai

utazóágy pindurka.hu

Az utazóágy számtalan lehetőséget kínál a személyre szabásra. Például, miért ne készítenénk egy saját „sátrat” az utazóágy fölé?

Egy színes anyag és néhány rúd segítségével könnyen elkészíthetjük a gyermek saját kis menedékét. Ez nem csak színt visz a szobába, de meghitt és biztonságos helyet is teremt a gyermek számára.

Álommanó lámpa dekoráció:

Az álommanó lámpa egyedi átalakítása végtelen lehetőségeket kínál. Ha kézzel festett mintákat szeretnénk a lámpára, akrilfestékkel könnyedén megtehetjük.

A gyermek kedvenc állatának, szuperhősének, vagy egyszerűen csak vidám, színes mintáknak a festése a lámpára olyan személyes hangulatot kölcsönöz, amit a boltban vásárolt tárgyak sosem adhatnak.

Az utazóágy és az álommanó lámpa csak két példa a személyre szabható gyerekszobai elemek közül. DIY projektbe fogva a gyerekszobát, nem csak a szülők, de a gyerekek is bekapcsolódhatnak, így az elkészült szoba igazán a család közös munkájának eredménye lesz.

A különböző DIY projektek nem csak a gyerekszoba egyediségét növelik, hanem remek alkalmat biztosítanak a családi együttlétre és a kreativitás fejlesztésére is.

Olvass tovább