Esküvői dekoráció házilag – mutatós, filléres ötletek a Nagy Napra

esküvői dekoráció házilag

Az esküvői dekoráció házilag, mint ötlet, több szempontból is igencsak vonzó a párok számára. Egyrészt így jócskán lefaraghatnak az esküvő összköltségéből (ami, valljuk be, a legtöbb esetben csillagászati összegekkel vetekszik), másrészt pedig utat enged az egyéni kifejezésmódnak, a kreativitásunk megélésének is.

Esküvői díszítés házilag – spórolj okosan

A profi dekoratőrök valóra váltják minden elképzelésünket, a kérdés csak az, hogy milyen áron? Friss házassokként valószínűleg Ti sem bánnátok, ha némi pluszpénz is maradna a zsebetekben az esküvő után.

Mutatjuk, milyen egyszerű és nagyszerű dekorációk készíthetők, akár fillérekből – a végeredményről pedig senki nem fogja megmondani, hogy nem profi munkájáról van szó.

Minden menyasszony erről álmodik: vintage esküvői dekoráció házilag

 

A bájos vintage stílusú dekorációknál keresve sem találhatnál ötletesebb megoldást, ha kifejezetten romantikus esküvőre vágysz. Ha a teremdíszítés kerül terítékre, borítsd be az egész helyszínt a mennyezetről aláhulló virágesővel!

A vízesésként aláhulló virágok (amelyek akár papírból is készülhetnek) az oszlopokat és állványokat is széppé varázsolják. A székeket borítsd fehér fátyollal. A menyasszony és a vőlegény székét természetesen külön ki kell emelni – tegyél azok hátoldalára feliratot vagy egy szép virágcsokrot.

Esküvői dekoráció házilag – ha kinti szertartásban gondolkodtok

Már eleve nagyon szerencsés, ha az esküvői ceremónia szabadtéri, hiszen ez esetben a bámulatos miliőt maga a szépséges természet szolgáltatja. A hatást tovább fokozhatod, ha a szertartás háttereként egyedi dekorációt hozol létre, néhány állvány, fátyol és virág segítségével.

A fotózás helyszínét sem kell túlgondolni. Egyszerű fa képkeret fára függesztve, amelyről lampionok, esetleg fényfűzérek lógnak? Hidd el, a násznép imádni fogja ezt az egyedi stílusú dekorációt, amely tökéletes színtere lesz a közös fotózásnak.

Vendégváró táblácska, ami már önmagában megalapozza a hangulatot

Nagyobb vászon, esetleg tábla, amit szintén beszerezhetsz a hobbiboltokból, néhány virág, esetleg lufi, illetve a szépen megírt felirat a neveitekkel és a jeles esemény apropójáról – kész is van a tökéletes vendégváró táblácska, amely valósággal vonzza a tekinteteket.

A Nagy Nap elmaradhatatlan éke: esküvői asztaldísz házilag

Ha az asztalok díszítését is magad szeretnéd megoldani, a szezonális virágok nyújtanak páratlan lehetőséget a számodra a szemet gyönyörködtető eredmény eléréséhez.

Néhány átlátszó üveg, amelyet szalagokkal, csipkével dekorálsz, s voilá: készen is van a DIY váza, amelyben ízlés szerint a kedvenc virágaidat teheted. Ha fokoznád a hangulatot, a vázák alá helyezz vékony falapocskát, ezáltal is romantikusabbá téve az összhatást!

Sőt! Gyertyákat is helyezhetsz az asztalokra, amelyek egyedi díszítése szintén nem nagy ördöngösség. Ha pedig van annyi időd a nagy nap előtt, a gyertyaöntés házilag is könnyen megtanulható, így esz teljesen egyedi a végeredmény.

Esküvői asztal dekoráció házilag – aprócska ajándékok a vendéknek

Nemcsak az ültetőkártyákat készítheted el házilag, de a násznépnek szánt aprócska vendégváró ajándékokat is. Ez lehet ízléses szalaggal átkötött papírdobozka, amely csokoládé rejt, vagy egy aranyos idézet, ami a szerelemről szól.

Olvass tovább