Esküvői fotófal készítése házilag – szuper ötletek fillérekből

fotófal készítése házilag

A fotófal készítése házilag egyáltalán nem ördöngösség – tulajdonképpen rengeteget spórolhatsz, ha e terén a saját kezedbe veszed az irányítást, arról nem is beszélve, hogy a benned szunnyadó kreativitást is kiélheted az alkotás során.

De mi az a fotófal egyáltalán?

Napjainkban a fotófal a jeles események elengedhetetlen része. Különösen igaz ez az esküvők vonatkozásában, hiszen ez az esztétikus dekoráció nemcsak a fotók elkészítésének háttereként szolgál, de már önmagában is ünnepi hangulatot teremt, és méltó része a ceremóniának is.

A stílusos fotófalak nemrég robbantak be egyébként a köztudatba és lettek az esküvői dekorációk elmaradhatatlan részei – jöttek, láttak és egycsapásra győztek!

 

Ennek miértjeit nem kell sokáig kutatgatni: modern világunkban, ahol a közösségi média kulcsfontosságú szereppel bír az életünkben, imádjuk magunkat megmutatni – és ugyan ki ne szeretne a legjobb formájában, ünnepi öltözetben, igényes sminkkel és frizurával mosolyogni a megosztott fényképeken, méghozzá csodaszép háttér előtt?

A telefonos fotók és a profi felvételek tökéletes háttere

A fotófalat, vagy, ahogyan gyakorta nevezik, a virágfalat nem kizárólag a fiatal pár imádja, de a vendégek is. A pompás háttér előtt készített fotók, legyenek azok egyszerű telefonos felvételek vagy profi fényképek, különleges hangulatot árasztanak, s igazi feledhetetlen élménnyé teszik magát az esküvőt is.

A tapasztalat bizony azt mutatja, ha a Nagy Napon lehetőséget biztosítasz a násznép számára e nagyszerű és stílusos háttér formájában, hosszú sorok kígyóznak majd az ízléses fotófal előtt- hiszen mindenki szeretne lőni egy olyan képet, amely előtt csodaszépen mutat, és ami tökéletesen megragadja a jeles esemény hangulatát.

Egységességet teremt

Abban az esetben, ha foglalkoztat a fotófal készítése házilag, mindenképpen igyekezz egységes stílusban gondolkodni. Az esküvői fotófal házilag ugyanis akkor váltja be a hozzá fűzött reményeket, ha dizájnjában tökéletesen harmonizál a menyasszonyi csokorral és magával a terem dekorációjával is.

Esküvői fotófal készítése házilag – nem kell feltétlenül élővirágban gondolkodnod

Szerencsére abban a korban élünk, ahol a művirágok éppoly bájosak és elegánsak, mint a vágott társaik. Bizony, ezek a dekorelemek már köszönviszonyban sincsenek az elődeikkel – elképesztően élethűek és ízlésesek.

Az esküvői fotófalat érdemes tehát művirágokkal díszíteni – így egyébként is jóval jutányosabban jársz, arról nem is beszélve, hogy a virágokat más jellegű dekorációra is felhasználhatod később.

Egyszerű és nagyszerű megoldás: fából készült hajtogatható paraván

A Nagy Nap előtt szerezz be egy fából készült paravánt, amit minimálisan 2 réteg festékkel érdemes lefestened annak érdekében, hogy az szépen mutasson a fotókon.

Az előzőleg már megvásárolt selyemvirágokat ragaszd rá a falra. Minél sűrűbben ragasztod a virágokat, annál mutatósabb lesz a végeredmény. A fotófalra igény esetén lufik és a monogramotok is felkerülhetnek.

Fotófal készítése házilag – rusztikus megoldás merész pároknak

Gondoltad volna, hogy raklapból is készülhet esküvői fotófal házilag? Pedig így van!

Ha van odahaza elfekvőben néhány raklap, nincs más dolgotok, mint lecsiszolni és lelakkozni azokat. A virágokat ne hagyd ki a díszítés során, hiszen ezek a dekorelemek adják meg a rusztikus fotófal igazi esküvői hangulatát.

Pro tipp: ha mindenképpen egyedi és feledhetetlen eredményre vágysz, nyomtass ki néhány kedves fényképet, amely a közöttetek lévő szerelmet szimbolizálja, és díszítsd azzal a falat.

Kicsit újragondolva: fotófal készítése házilag

Ha nem feltétlenül fotófalban gondolkodsz, viszont mindenképpen ragaszkodsz egy ízléses fotósarok meglétéhez, hihetetlenül egyszerű módon valósíthatod meg ezirányú álmaidat.

Szerezz be egy minimum kétszemélyes kanapét – az sem gond, ha kissé ódon, régies stílusú darabról van szó, sőt! A kanapét a terem vagy az udvar egy eldugottabb részébe is tehetitek. Vázákba tegyél virágot (akár selyemvirágot is), ezeket helyezd az ülőalkalmatosság mellé.

Tipp: szerezz be egy régi képkereted, csinosítsd azokat virággal, majd az így kapott bájos és hangulatos díszt függeszd a kanapé mögé – az eredmény bámulatosan egyedi lesz.

esküvői asztaldísz

Esküvői dekoráció házilag

A saját kezűleg készített esküvői dekorációval nem csak a kiadásokat csökkentheted, de vendégeidet is elkápráztathatod. Mutatunk pár gyönyörű, egyszerűen elkészíthető ötletet.

Olvass tovább