Duguláselhárítás Budapest városában – mert van, hogy kedvenc hobbink miatt kerülünk csávába

eldugult lefolyó hobbik duguláselhárítás budapest

A duguláselhárítás Budapest területén, illetve szerte az országban nagyfokú relevanciát élvező szolgáltatás. Nincs olyan háztartás, ahol a lakók ne szembesültek volna már legalább egyszer a dugulás problémájával. Ennek oka érthető, sőt, tulajdonképpen nagyon is prózai: mi, emberek gyakorta nem figyelünk oda, mi kerül a lefolyóba. Vegyünk egy átlagos szituációt – amikor a „gondatlanságból elkövetett” dugulás nem másra, mint a kedvenc szabadidős tevékenységünk rovására írható.

Üröm az örömben – duguláselhárítás Budapest városában

A hobbik és az önfeledt alkotás fölött érzett öröm gyakran nem „makulátlan” és pláne nem következmények nélküli. A kreativitásunkból kifolyólag néha rejtett kihívásokkal is szembesülnünk kell, már, ami a háztartás vízvezetékrendszerét illeti. Lássuk hát, hogyan befolyásolhatják hobbijaink a lefolyók állapotát és mit tehetünk a dugulások elkerülése érdekében!

Sütés-főzés – az első számú veszélyforrás?

A főzés sokunk kedvenc kikapcsolódása. Viszont, ha az otthoni sütés-főzés során keletkező zsírok és olajok a lefolyóba kerülnek, a csövek falára tapadva megszilárdulhatnak, így könnyen eldugíthatják a komplett rendszert. És akkor még nem is beszéltünk az élelmiszermaradékokról! A kávézacc vagy a liszt, szintén veszélyesek lehetnek, ha egy az egyben a lefolyóban landolnak.

eldugult konyhai lefolyó duguláselhárítás
 

A megoldás egyszerű: kerüljük a zsíros anyagok leöntését, és használjunk szűrőt az élelmiszermaradékok felfogására.

Az ártalmatlan kertészkedés is nagy gondokat okozhat

Megnyugtat, relaxál, feltölt – a kertészkedés szintén előkelő helyet foglal el a szabadidős tevékenységek listáján. Viszont az ültetés, illetve a növényeink gondozása során felgyülemlő föld, az apró növényi részek és a kertészkedés során keletkezett egyéb hulladékok a mosogatóba kerülve hajlamosak eltömíteni a lefolyókat.

Ha most azt gondoljuk, „á, velem ilyen nem történhet meg”, emlékezzünk csak vissza, legutóbb hol tisztítottuk meg a kertészkedéshez használt szerszámainkat, és hol zuhanyoztattuk meg a cserepes növényeinket… na ugye!

A vízvezetékszerelő Budapest városában a kézműveskedés miatt is gyakori vendég

Festés, agyagozás vagy gyertyakészítés során keletkező anyagok, mint a festék, agyag vagy viasz, megkeményedhetnek a lefolyóban és dugulást okozhatnak. Ha pedig már egyszer eldugították az egész lefolyót, nem távozik a víz, sőt, kellemetlen csatornaszag terjeng az otthonunkban, nincs mire várni – még kész szerencse, hogy a profi vízvezetékszerelő Budapesten SOS-ben is házhoz megy.

Célkeresztben a megelőzés

dugulás megelőzés

Fektessünk fokozott figyelmet a megelőzésre. A tudatos odafigyelés kulcsfontosságú e tekintetben, csakúgy, mint a rendszeres megelőző karbantartás.

A feladat egyébként egyszerű: rendszeresen használjunk forró vizet, szódabikarbónát és ecetet a lefolyók tisztítására és karbantartására.

Ha a dugulás már megtörtént, próbálkozhatunk mechanikus módszerekkel, mint a vécépumpa vagy a lefolyó spirál – viszont hangsúlyoznánk, a lelkes, ámde hozzá nem értő „ügyeskedés” nagyobb gondokat is szülhet, az anyagi károkról már nem is beszélve. Jobb tehát, ha már első körben profik segítségét igényeljük.

Professzionális beavatkozás – a siker záloga

Ha a házi módszerek nem hozzák meg a kívánt eredményt vagy a probléma túl komoly, mindenképpen érdemes szakemberhez fordulni.

A profi duguláselhárítók speciális eszközökkel és tapasztalattal rendelkeznek, amivel gyorsan és hatékonyan orvosolják a problémát. A munkájuk gyors és megbízható – „sepercbe” se telik, és azon kapjuk magunkat, a probléma megoldódott, mi pedig újra (immár nagyobb odafigyeléssel) élvezhetjük a szeretett hobbinkat és az alkotást.

Olvass tovább