Hobbi csatornák – 5 szuper ötlet a YouTube-ról

youtube kreatív hobbi csatorna kötés tanulás


YouTube hobbi csatorna, ami segít a választott hobbid tökéletesítésében, esetleg az adott szabadidős tevékenység alapjaival való megismerkedést könnyíti meg? Modern korunkban, hála a technológia rohamléptékű fejlődésének, az egész világ szó szerint néhány kattintásnyira van tőlünk. A legismertebb és legnépszerűbb videomegosztó portál, a YouTube, pedig nemcsak szórakoztatásra való – rengeteget lehet ugyanis általa tanulni, „önfejleszteni”, ha az ember a jó helyen keresgél.

A szabadidő értékes eltöltéséről

Ugye számodra is ismerős az a bizonyos „kéne már valamit csinálni” érzés, amikor is megmozdul a benned szunnyadó kreativitás és alkotásra ösztönöz? E cikk abban az esetben is hasznos lesz számodra, ha már van kedvenc hobbid – és akkor is, ha még csak most szemezgetsz a lehetőségek között. Bemutatunk 5 kreatív hobbit, amit YouTube csatornák segítségével is megtanulhatsz.

1. Igényes hobbi csatorna kötés és horgolás témában

Ki mondta, hogy a kötés kizárólag a nagymamák privilégiuma volna? Ez a hobbi a szórakoztató és hasznos időtöltés kombinációja, az pedig már igazán csak hab a tortán, hogy képernyőn keresztül is megtanulható.

 

Ha érzed magadban a kellő affinitást, és szívesen ragadnál kötőtűt, viszont fogalmad sincs, hogyan fogj hozzá a kötéshez és horgoláshoz, ezt a magyar nyelvű csatornát ajánljuk szíves figyelmedbe: Sima Kötés

A magyar nyelvű csatornáról könnyen elsajátíthatod az alapokat, ha pedig szívesen fejlesztenéd magad, szavazz bizalmat az angol nyelvű Studio Knit-nek

2. Rajzolj akár egy igazi profi!

Kötőtű helyett inkább ceruzát ragadnál? A rajzolás elképesztően kreatív tevékenység, amiről sokan tévesen úgy gondolják, hogy veleszületett tehetség kell a tökéletesítéséhez. Tanulj meg lélegzetelállítóan élethű rajzokat készíteni a magyar nyelvű Művészház Jobb agyféltekés rajz hobbi csatorna segítségével.

A csatornán rengeteg rövid, ám annál értékesebb videót találhatsz a rajzolás alapjainak elsajátításáról, a különböző technikákról. Angol nyelven a VamossART-ot ajánljuk a figyelmedbe (https://www.youtube.com/c/poendrawing/videos) – a csatornáról nemcsak a ceruzás rajzolással ismerkedhetnek meg a nézők, de remek tippeket gyűjthetnek be az akvarell- vagy éppen az akril festékkel való alkotás témákban is.

3. „Figyeljék a kezemet, mert csalok!”

A híres mondat az érdemes és kiváló magyar bűvésztől, Rodolfo-tól származik. Ha Téged is jóideje elvarázsol a bűvészkedés káprázatos világa, itt az idő, hogy közelebbről is megismerkedj a legnagyobb bűvészek mutatványaival – és a mögöttük lévő trükkökkel!

Ha a bűvész hobbi csatorna felhozatalban mazsolázgatsz, a kétszeres bűvész világbajnok, Hajnóczy Soma csatornáját egészen biztosan lehengerlőnek fogod megítélni. Persze angol nyelvű channeleket is találni szépszámban a témában, az egyik legnépszerűbb ezek közül az abszolút kezdőknek ajánlott FreeMagicLive.

4. Online zenetanulás? Miért ne!

Amennyiben inkább egy hangszer magabiztos használatának elsajátításában gondolkodsz, a YouTube ez esetben sem engedi el a kezed. Nagyon sok hasznos lépésről-lépésre videókat találhatsz a témában, ráadásul teljesen kezdők igényeire szabva. Ha a gitáron szeretnél megtanulni játszani, a Gitározom pont Com oldalt javasoljuk a számodra.

Inkább zongorán játszanál? Íme, egy príma angol nyelvű csatorna, ahonnan könnyedén megtanulhatod az alapokat, s mindazt, ami a sikeres tanulásodat támogatja: Marks Piano – PGN Piano

5. Hobbi csatorna – Csempéssz bájt és kellemet az egyszerű használati tárgyakba

Egyszerű boros palackból csodaszép, antik dekoráció? Tojástartóból bámulatos tavaszi virágcsokor, spatulából képkeret vagy kartondobozból ékszeresládika? A DIY szerelmesei tudják jól, nincs lehetetlen, ha az otthonuk dekorálásáról van szó!

Ha szívesen ismerkednél meg a különféle barkácsolós, DIY-jellegű alkotási formákkal, vess egy pillantást a Manó Kuckó kreatív csatornára – garantáltan egy életre a rajongója leszel ezeknek a frappáns ötleteknek. Ha pedig az üvegdíszítésben lelnéd örömöd, kövesd a Kitty Ideas kreatív csatornát – a feltöltött videók változatosak, részletesek és egyszerű, mindenkinek könnyen megérthető lépéseket követnek.

Olvass tovább