Hogyan tehető dizájnossá a belépő?

designos előszoba berendezés

A lakások, házak egyik legkisebb, mégis talán egyik legfontosabb helyisége az előszoba. Miért? Mindenki ezt pillantja meg először. Ráadásul ha itt minden adott a kényelemhez, ha kézközelben várakoznak a funkcionális kiegészítők, akkor a hazaérkezés pazar eseménnyé alakulhat.

Az otthonunk szépítgetése kézzel készített tárgyakkal, bútorokkal sokunk egyik kedvenc hobbija, ami sosem ér véget. Ha eddig nem foglalkoztál az előszoba részleteivel, akkor ideje nekiállni!

Íme, a duplán telitalálatos választás!

Az előszoba fal az egyik legpraktikusabb bútor az előtérbe. Nem elég, hogy szemeket gyönyörködtető, de maradéktalanul praktikus is egyben ha ügyesen használjuk ki. Általa egyetlen egyszerű mozdulattal élettel, stílussal, szépséggel telivé tehető az előtér.

 

Gyakorlatilag olyan árnyalatok, formák kaphatnak helyet itt, amik másképpen elképzelhető, hogy nem juthatnának főszerephez. A beépítése pofonegyszerű, azaz az előszoba bármikor, utólagosan is újratervezhető.

A készen kapható előszoba fal beépítésével nem kell végrehajtani statikai átalakítást, nem kell belenyúlni a falszerkezetbe, ugyanakkor teljesen újrarajzolható a belső tér külseje, mindaz, ami megszokott, bármikor átszínezhető és megújítható.

Miközben az esztétikum, a stílusos enteriőr megvalósul, a praktikum is teret hódít. A fal nem pusztán esztétikus feladatokat teljesít, hiszen egyrészt általa belakható a tér, olyan hangulat teremthető már a belépés pillanatában, ami aztán meghatározóvá válik a lakás egészében, másrészt a kabátok, kellékek, kiegészítők is elhelyezhetőek kényelmesen, és persze vonzó köntösben.

Valami frisset keresel? Trendivé tennéd a helyiséget? A minimalizmus továbbra is hódít! Az előszoba berendezése mindig lehet letisztult és funkcionalista, elkerülve a felesleges díszeket vagy tárgyakat.

Ami pedig az anyagokat illeti, hódít a természetesség! A fa még mindig kedvenc, de a rattan is telitalálat, ha otthonos kialakításra törekszel. Ha pedig a modern megoldások híve vagy, vezesd be az előszobádba az okosotthonok funkcióit, például a hangvezérlést, vagy az okoskulcsok használatát. Hajrá!

Sok lakásban vagy házban az előszoba méretei csekélyek lehetnek. Ebben az esetben a falra helyezett tükörrel nem csak stílust és praktikumot adhatunk a térnek, de optikailag nagyobbítjuk is. Szuper trükk, amit bármikor bevethetünk.

Hova kerüljenek a cipők?

Örök dilemma ez. A legjobb lenne letenni őket az ajtó előtt, de ez sokszor megoldhatatlan. Ellenben a cipősszekrények minden lábbelit elnyelhetnek úgy, hogy abból a külvilág semmit sem vesz észre.

A szekrények belseje rendben, tisztán tartható. És ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a szekrény önmagában öltözteti a teret, azaz hozzájárulhat a stílusos megjelenéshez.

Egyes típusokra akár le is lehet ülni, akadnak emellett zárt vagy nyitott alternatívák is. A lényeg, hogy olyan tulajdonságokkal megáldott modellben célszerű gondolkodni, ami az egyéni igényeknek, elvárásoknak, valamint a helyiség adta lehetőségeknek maradéktalanul megfelel.

A fotó forrása: fizkes – stock.adobe.com

Olvass tovább