7 gyönyörű karácsonyi ajándék ötlet házilag

Miért olyan sikeresek a karácsonyi ajándék ötletek házilag? A saját kézzel készített meglepetés hordoz magában egyfajta pluszt, amivel még a legdrágább bolti ajándék sem rendelkezik. Minden kézműves termékben benne van ugyanis a készítője szíve és lelke. A kézzel készített karácsonyi ajándékok szeretettel teli megnyilvánulások, amelyek hosszú évek távlatából is őszinte mosolyt csalnak az arcunkra.

Karácsonyi ajándék ötletek házilag -személyre szabott karácsonyfadíszek

diy karácsonyfadísz ajándékba

Mi is lehetne kedvesebb ajándék karácsony napján, mint egy egyedi karácsonyfadísz! A projekt megvalósítása nem bonyolult, s ami a legfontosabb, az abszolút kezdőknek is előrre borítékolható a mutatós végeredmény. Kisebb szeletelt farönkökre festhetünk téli tájat, vagy akár a meglepni kívánt személy nevét – de akkor sem kell aggódni, ha nem a kézügyességünkről vagyunk híresek. Dekupázs technikával (szalvétatechnika) ugyanis csodaszép motívumokat varázsolhatunk a faszeletkékre, amelyeket később átfúrva rögzíthetünk szalagon vagy akár zsinóron is.

Még több egyedi karácsonyfadísz ötletet találsz itt!

Karácsonyi ajándék DIY – téli kopogtató, ajtódísz

karácsonyi ajándék ötlet ajtódísz
 

Ki ne örülne egy saját kezűleg készített téli ajtódísznek? Hobbiboltokban rengeteg típusú koszorúalap kapható, amelyet tobozokkal, ágacskákkal, régi karácsonyfadíszekkel ékestíve egyedi kopogtatót készíthetünk.

Bonusz tipp: szőlőágakból kis gyakorlással mi magunk is fonhatjuk a koszorú alapját.

Karácsonyi ajándék tippek – ég a gyertya, ég!

gyertyaöntés házilag ajándékba

A szép, illatos gyertyák hangulatfokozó ereje megkérdőjelezhetetlen. Manapság a gyertyaöntés roppant népszerű hobbinak számít – az pedig már igazán csak hab a tortán, hogy az alapfelszerelés beszerzése sem túl költséges. Sőt, a háztartásban fellelhető megmaradt gyertyacsonkok olvasztásával is készíthetők új gyertyakülönlegességek, amelyek ajándék gyanánt bárki szívét megdobogtatják. 

Ajándék ötletek házilag – ínycsiklandozó finomságok

karácsonyi ajándék bonbon készítés

Manapság a gasztro-ajándékok újra a reneszánszukat élik – s ennek mi kizárólag örülni tudunk! Ha szívesen és otthonosan mozgunk a konyhában, házi finomságokat is készíthetünk karácsonyi ajándék gyanánt. Bonbon vagy muffin, esetleg hagyományos mézeskalács? A lehetőségeinknek a képzelet sem szabhat határt.

Elő az ecsettel!

Ha érezzük magunkban a tehetséget, akár ecsetet is ragadhatunk, és saját készítésű festménnyel is előrukkolhatunk idén karácsonykor. Az sem gond, ha egy önálló nagyobb projektbe még nem merünk belevágni: bögréket, poharakat, sőt üvegeket is kidekorálhatunk, ezáltal is személyre szabva a meglepetést.

Karácsonyi ajándék ötletek házilag a szeretet jegyében

Motiváló gondolatok, szavakba öntött szeretetteljes megnyilvánulások -ezek azok a mondatok, amelyek mindannyiunkba erőt öntenek, segítenek megküzdeni a hétköznapi problémákkal. A színes lapokra kézzel írott üzenetek idén télen garantáltan sikert aratnak a szeretteink körében.

Ha legapróbbakat is bevonnánk az ajándékkészítésbe

egyszerű ajándék ötletek házilag kavics festés

Apró kövecskékre kézzel festett cuki motívumok – ez minden nagyszülő karácsonyi álma az unokájától! A szuper ötlethez nem kell semmilyen speciális alapanyag: néhány nagyobb kő, akrilfestékek, ecset és egy lelkes gyerkőc, aki szívesen alkot.

karácsonyfadísz készítés házilag

8 szuper karácsonyfadísz házilag

Ha igazán egyedi karácsonyfadíszekre vágysz, amiben szíved-lelked benne van, akkor adunk pár szuper ötletet, amit te magad készíthetsz el.

Olvass tovább