Karácsonyi dekoráció készítése – filléres megoldások minimális időráfordítással

karácsonyi dekoráció készítés gyerekszobába

A karácsonyi dekoráció készítése, bár alapvetően azt gondolhatnánk, egyáltalán nem korlátozódik csupán a szeretet ünnepét megelőző néhány napra. Azok, akik már régóta a karácsonyi készülődés bűvöletében élnek, és évről-évre szeretik megidézni az otthonukban a hamisítatlan Winter Wonderland-i hangulatot, általában már ősszel felgyűrik az ingujjat, és lelkesen vetik bele magukat a szebbélnél szebb dekorációk megalkotásába.

A legjobb karácsonyi dekorációk házilag

Ha már októberben, novemberben hozzálátunk a szóban forgó rendkívül kellemes tevékenységhez, kényelmesen készülődhetünk, nincs szükség rohanásra, kapkodásra, így valóban az ünnep szépségéhez méltó díszeket kreálhatunk.

A karácsonyi dekoráció ötletek színes spektrumát találhatjuk a neten – mi a legötletesebbekből mazsolázgatva gyűjtöttünk egy csokorravalót a karácsonyi készülődés szerelmeseinek.

A befőttes üvegek új élete

 

Házi készítésű téli üveggömb kicsit másképp? Miért is ne! A régi, használaton kívüli kisebb-nagyobb befőttesüvegek némi kreativitással csodás karácsonyi dekorációkká válhatnak a kezeink alatt!

Arra alkalmas folyadékkal (glicerin és desztillált víz kombinációja), no meg néhány mutatós karácsonyi figurával és a nélkülözhetetlen műhóval bájos hógömböt készíthetünk – s még az sem baj, ha az alkotás nem éppen gömb formájú!

A befőttesüveg egyébként nagyon sokoldalúan felhasználható kellék. Némi akrilfestékkel, dekupázs technikával és apró gyertya segítségével kifejezetten karácsonyi hangulatot árasztó mécsesek készíthetők azokból, amelyek akár az ünnepi asztalon is szépen mutatnak.

Alapozzuk meg a hangulatot már az előszobában

Vállfa, néhány örökzöld ág, karácsonyi üdvözlőlapok vagy családi fotók – ezek a főbb hozzávalói az egyszerűen elkészíthető, de annál mutatósabb ünnepi dekorációnak, amelyet az előszobába is kiakaszthatunk. Ha így teszünk, a hozzánk érkező vendégeket már a küszöb átlépése után azonnal elvarázsolja az otthonunkban uralkodó téli, meghitt atmoszféra.

Karácsonyi dekoráció készítése – praktikus tipp időhiányban szenvedőknek

Nincs sok időnk a készülődésre? Aggodalomra semmi ok! Néhány illatos gyertyával is csodás hatást érhetünk el. A gyertyákat akár egymás mellé is állíthatjuk, színes szalaggal átkötve azokat. Az így kapott gyertyacsokrot tehetjük az ablakba, kandallópárkányra vagy az asztalra is.

Nem kötelező egyforma gyertyákat választani, sőt, a változatos méretű, színű és kivitelezésű darabok kifejezetten jól mutatnak egymás mellett. A karácsony egyik alapszíne a piros. Pirosszínű kiegészítőkkel, például díszpárnákkal, terítőkkel is emelhetjük a közelgő ünnep fényét.

Az egyik legszebb megoldás lehet ha a gyertyaöntést saját kezűleg csinálod. A saját gyertyákba fahéjat, szegfűszeget, narancskarikákat is beolvaszthatsz, így tökéletes lesz a téli hangulat és gyönyörködhetsz saját mesterművedben.

Karácsonyi DIY dekoráció – izzók bűvöletében

karácsonyi koszorú égősorral

A karácsony nem lehet teljes ajtódísz nélkül. Csillogtassuk meg a kreativitásunkat, legyen az idei dekoráció kicsit más, mint a korábbi években! A legtöbb háztartásban (vagy legalábbis a nagyszülők otthonában egészen biztosan) akad néhány használaton kívüli, régi fényfűzér.

E bájosan régimódi fényfűzérek izzói modern szemmel nézve elképesztően vintage-ek – használjuk azokat bátran, akár nagyobb mennyiségben is, az idei ajtókopogtató elkészítésénél.

A barkácsolás még tapasztalat nélkül is egyszerű: a koszsorúalapra ragasztópisztoly segítségével rögzítsük a színes izzókat – menet közben néhányat akár csillámporral is megszórhatunk az egyedi hatás kedvéért.

A karácsonyi ajándék házilag való elkészítése sokaknak nagy örömet okoz. Gondolkozzunk nyugodtan ajtódíszben amikor családunknak vagy barátainknak szeretnénk valami igazán egyedit és különlegeset készíteni.

Karácsonyi dekoráció készítése – a gyerekszobát sem hagyhatjuk ki

A gyerkőcök imádják a karácsonyt, teljes szívükkel, lelkükkel vetik bele magukat az ünnep előtti sürgés-forgásba. Ne hagyjuk ki a gyerekszobát sem a dekorálás során.

Valószínűleg mindannyiunk fiókjában lapul jó néhány, a korábbi években kapott karácsonyi üdvözlőlap, amit sajnálunk kidobni, viszont sajnos már nem sok hasznukat vesszük.

Használjuk ezeket az aranyos, hangulatos képeslapokat DIY karácsonyfa készítéséhez! Ehhez nem is kell más az említett lapokon kívül, mint egy nagyobb méretű, üres falfelület és duplaoldalú ragasztószalag.

A lapokat karácsonyfa alakba rendezve ragasszuk fel a falra – a csodaszép, nem utolsósorban egyedi eredmény előre borítékolható.

diy karácsonyfadísz ajándékba

Kreatív karácsonyi ajándékok házilag

Te magad készítenéd el a karácsonyi ajándékot a barátoknak vagy a családnak? Szuper ötlet! Mutatunk pár igazán egyszerű, de annál szebb karácsonyi ajándék ötletet.

Olvass tovább