Látványos tavaszi dekoráció saját kezűleg, fillérekből

tavaszi dekoráció erkélyre

Látványos, egyszerűen megvalósítható tavaszi dekoráció saját kezűleg? Igen! Tavasszal egyre több barkácsolni, kézműveskedni szerető személyt kap el a friss, üde hangulat, és motivál valami igazán pezsdítő dekoráció létrehozására. Ha Te is így vagy ezzel, tarts velünk – mutatunk néhány szuper ötlet az egyszerű tavaszi dekorációk témájában.

Tavaszi dekoráció falra – boruljon virágba az egész nappali!

Ha tavasz, akkor színpompás, vidám virágok – a természet téli álmából való ébredezése ezt a csodát is elhozza a számunkra. Miért is ne lehetne ezt a színkavalkádot megeleveníteni a falra tehető tavaszi díszek megalkotása során? Az úgynevezett virágfalak nagyon népszerűek manapság, az pedig már igazán csak hab a tortán, hogy a kivitelezésükhöz sem kell komoly tapasztalat vagy kézügyesség.

lakás dekoráció virágból

Méretük a te céljaid és elképzeléseid függvényében alakítható, csakúgy, mint a közvetített esztétikájuk, stílusuk. A virágkompozícióhoz nincs szükség egyébre, mint néhány művirágra, fatáblára és ragasztópisztolyra – esetleg egy-egy natúrfából készített, a szezonhoz passzoló feliratra. Borítsd be a táblát a rendelkezésedre álló virágokkal a ragasztópisztoly segítségével – s voilá! Készen is van a virágfal, amit a faladra, a polcra vagy a szekrényre is kitehetsz.

Tavaszi dekoráció saját kezűleg a jóöreg sógyurmából

 

Korábbi cikkünkben részletesen taglaltuk a sógyurma előnyeit, és egy szuper sógyurma recepttel is megajándékoztuk kedves olvasóinkat. Sógyurmából tavaszi fali dekoráció is készíthető, méghozzá igencsak egyszerűen. Formázzuk a gyurmát körré, négyzetté vagy téglalappá, s még a kiszáradása vagy kisütése előtt nyomjunk bele virágokat, leveleket a puha anyagba. A virágok és levelek nyomokat hagynak a gyurmában, amelyeket színesre is festhetünk, ha az készre sült/száradt. Az eredmény pedig? Igazi tavaszi DIY, ami ajándék gyanánt is bátran megállja a helyét.

Tavaszi dekoráció ajtóra, avagy ének az esőben

A tavaszi zápor aranyat ér! Biztosan van is a háznál elfekvőben néhány használaton kívüli esernyő – ami, némi kreatív ügyeskedéssel bámulatosan egyedi ajtódísszé avanzsál a kezeink alatt. Nincs is más teendőnk, csupán az összecsukott esernyőbe lehetőségünk szerint minél több művirágot beletenni – az így kapott szeszélyes csokor ajtókopogtatóként elképesztően hangulatos hatást kelt a személőben.

Klasszikus tavaszi ajtódísz saját kezűleg

koszorú dekoráció ajtóra

Természetesen a tavaszi koszorúra gondolunk! A koszorúalapot beszerezheted hobbiboltból, de akár magad is elkészítheted szőlőágakból is. Az ágakat formázd kör alakba, s egyiket másikhoz szorosan hozzátekerve előbb-utóbb megkapod az ajtósdísz alapját. A stabilabb tartás érdekében itt-ott dróttal vagy madzaggal is rögzítheted a koszorút, amit aztán ízlés szerint díszíthetsz virágokkal, feliratokkal, tavaszi figurákkal.

Ha tudsz kötni vagy horgolni, a dekorációs virágokat is elkészítheted ily módon. Legyen a választásod tárgya bármelyik módszer is, a vidám, tavaszias hangulat előre borítékolható.

Aranyos tavaszi dekoráció ablakra

Hadd lássák csak a szomszédok, az utcán jövő-menő emberek, hogy nálatok már tombol a tavasz! A gyerekekkel közösen akár színes papírból is kivághattok kifejezetten a szezonhoz passzoló motívumokat -nyuszit, hímestojást, tulipánt stb.-, amelyeket aztán az ablakra ragasztva tehetitek egyediéve az otthonotokat.

Virágok mindenütt!

Mi is lehetne tavasziasabb ablak dekoráció a párkányra helyezett vidámszínű virágcsokortól? Legyen szó akár vázába tett vágott virágokról vagy kifejezetten tavaszi cserepes növényekről, a színkavalkád atmoszférája, a csodaszép virágok illata bearanyozza a napotokat.

Tavaszi függő dekoráció – elő a régi hullahopp karikával!

Könnyed, elegáns és légiesen esztétikus. E kétségtelenül pozitív jelzők a hullahopp karikából készített függő dekoráció sajátjai. Mivel az alap, a karika eleve nagyobb paraméterekkel operál, a végeredmény is látványos, minden ízében egyedi dekoráció lesz, amelyet felfüggesztve a szobába vagy akár odakinn a kertbe is helyezhetsz. A díszítéshez használhatsz virágokat, szalagokat vagy akár zsinórt is a rusztikus kisugárzás jegyében. Az i-re a pontot hangulatos fényfűzérrel teheted fel – így az esti órákban is gyönyörködhetsz az alkotásodban.

A függő dekorációk változatosságának a képzelet sem szab határt

tavaszi függő dekoráció

Néhány színes papír muffin kapszli, felfűzve? Papírból kivágott virágok gondos kompozícióba rendezve, amint vízesésként hullanak alá a gyümölcsfa ágáról? Csipeszekből és selyemanyagból készített szitakötők, amelyek vidám kergetik egymást a levegőben? Ébreszd fel bátran a benned szunnyadó kreativitást, és váltsd valóra a tökéletes tavaszi dekorációról szőtt álmaidat.

Tavaszi dekoráció saját kezűleg – az asztal se maradjon ki a jóból

Vendégeket vársz, és nem tudod, mivel dobhatnád fel az ünnepi asztalt? Mi sem egyszerűbb ennél! Vegyél néhány szál kecses tulipánt, tölts meg néhány üveget (akár befőttes üveget is) tiszta vízzel, helyezd bele a növényeket, és hagyd, hogy a karcsú virágok csodaszép látványa mindenkit elvarázsoljon az asztalnál! Az váza gyanánt használt üveget színes szalaggal is megkötheted, ha úgy tartja kedved.

Tavaszias díszbe öltöztetett gyertyák

Asztali dísz gyanánt a hangulatfokozásban verhetetlen gyertyák is remek szolgálatot tesznek. Ha van odahaza néhány gyertyád, már nincs is más hátra, csak tavaszias díszbe öltöztetni azokat. Ezt két módon is megteheted. Egy arra alkalmas kisebb tálat megtöltesz kavicsokkal, virágokkal, akár húsvéti tojással is, s ezek közepére helyezd az elegáns gyertyákat – igen, ennyire egyszerű az egész! Ha valami többre vágysz, magukat a gyertyákat is kicsinosíthatod. A dekupázs (szalvéta) technika ebben nyújt remek segítséget a számodra.

Tavaszi dekoráció saját kezűleg + tipp kertészeknek

Imádsz ültetni, és elhatároztad, hogy idén egyedi kaspókat szerzel a tavaszi növényeidnek? Gondoltál már arra, hogy a párjukat vesztett, lyukas gumicsizmákat is használhatod e célból? Kifejezetten vidám és különleges kerti dekorációkat készíthetsz a tavaszvárás jegyében, ha ezeket az ósdi lábbeliket magházfölddel töltöd fel, és ide ülteted el a virágokat. Lépcső tövében, fa alatt vagy a bejárati ajtó mellett – az újragondolt virágláda bárhol jól mutat.

Olvass tovább