Naptár készítés házilag a kreativitás jegyében

naptár készítés házilag kalligráfiával

A naptár készítés házilag izgalmas és egyben roppant praktikus eredménnyel kecsegtető program – alkotás közben átadhatjuk magunkat a kreativitás örömének, miközben hasznos használati tárgyat, nem utolsósorban esztétikus lakásdekorációt hozhatunk létre. Az elkészült naptár remek ajándékötletként is szolgál, különösen, ha a szívünket-lelkünket beletéve az alkotásba személyre szabtuk annak dizájnját.

Naptár készítés házilag – választás aztán van bőven!

A rendkívüli kézügyességgel rendelkezők figyelmébe ajánlanánk a kalligráfiát, azaz szépírást, mint a leendő naptár lehetséges díszítési módját. Abban az esetben sem kell aggódni, ha időhiányban szenvedünk, és különösebb kézügyesség sem jellemez minket – számos naptár készítő program áll a rendelkezésünkre a DIY alkotás során.

Naptár készítés online: Big Huge Labs Calendar

A Big Huge Labs Calendar honlap remek alapul szolgál a naptár készítés során. A program használata pofonegyszerű, könnyen és magabiztosan elnavigálunk a teendők között még abban az esetben is, ha zéró ismerettel rendelkezünk a képszerkesztés világában.

 

Nincs más dolgunk, mint kiválasztani azokat a képeket, amelyeket szeretnénk a falra akasztható vagy asztalra állítható naptáron látni, beállítjuk a naptár pontos paramétereit, kiválasztjuk az évet és a hónapot.

A programnál pipáljuk ki a „Start weeks on Monday” opciót is, amivel azt eredményezzük, hogy a hetek hétfővel kezdődjenek. A „Create” gombra kattintva máris láthatjuk, hogyan fog kinézni a leendő naptárunk, amelyre már csak a végső nyomtatás, majd összefűzés vár.

Naptár készítés házilag – szülinapi emlékeztetővel

A kérdés már csak az, milyen jópofa ötlettel dobhatjuk fel a házi készítésű naptárunkat? Nos a születésnapi emlékeztető remek opciója a naptár díszítésnek – hiszen ezeket a dátumokat sajnos könnyen elfelejthetjük, különösen, ha a nagy a család és a baráti kör.

Jó ötlet az adott hónapot annak a fotójával díszíteni, akinek aktuálisan szülinapja van, így egészen biztosan nem feledkezünk el a jeles eseményről.

Élő emlékek a falon

naptár saját képekkel

Modern mindennapjaink folyamatos rohanásában ritkán lassítunk le, s még ritkábban emlékszünk vissza az életünk megélt nagy mérföldköveire. Szolgáljon hát élő emlékeztető gyanánt 2023 naptárja!

Az egyes hónapokhoz olyan fotókat válogassunk, amelyek a nagy és fontos eseményekre, különösen gazdag élményekre emlékeztetnek minket – évfordulók, születések, új munkahely, új barátságok kezdete – merüljünk el e szép emlékek kavalkádjában, és vizuális emlékeztetőként elevenítsük meg azokat a DIY naptár lapjain.

Gyerekrajzok, mint esztétikus dizájnelemek

gyerekrajz

A gyerkőcös szülők előszeretettel őrzik meg a csemetéik alkotásait. Vízfestékes apró tenyérnyom, az első zsírkrétás próbálkozások, kezdetleges, aranyos rajzok – ezek a felbecsülhetetlen értékű alkotások ott lapulnak a szekrény fiókjában.

Scanneljük be, majd nyomtassuk ki ezeket az értékes, megismételhetetlen alkotásokat, amelyekkel aztán díszítsük a házi készítésű naptár sablonunk egyes hónapjait. A gyerekrajzos DIY naptár tökéletes ajándék, ha például a nagyiékat szeretnénk meglepni.

Olvass tovább