Pohárjelölő házilag minden alkalomra, fillérekből

pohárjelölő házilag partyra

Aranyos vagy éppen elegáns pohárjelölő házilag is roppant könnyen elkészíthető – de miért is van erre szükség? Nos, a nagyobb volumenű családi összejövetelek, baráti partik alkalmával, a buli hevében elkerülhetetlen, hogy a vendégek pohara össze ne keveredjen. Ahhoz, hogy ezt a bosszantó, nemkívánatos kavarodást elkerülhessétek, a pohárjelölő készítése nyújt ideális megoldást.

Egyszerű és nagyszerű – hívjuk segítségül az alkoholos filcet

Ennél könnyebb dolgod talán nem is lehet, ha a pohárjelölő házilag való elkészítése kerül terítékre. Gyűjts össze néhány darab színes filctollat (annyit, ahány vendéget vársz). A filctollak között ne legyen két egyforma színű. Kérd meg a hozzád érkező vendégeket, hogy ragadjanak filcet, és jelöljék meg a saját poharaikat – akár a nevükkel, akár egy egyedi mintával, motívummal.

Ha nem akarsz a parti után a filc lemosásával bajlódni, előzőleg ragassz minden pohárra dekortapaszt, a vendégeket pedig kérd meg, hogy a pohármegjelölés céljából használják ezt a felületet.

Pohárjelölő házilag – elegáns megoldások bűvöletében

 

Elegáns partira készülsz, ahol minden a bájról és a kellemről szól? Természetesen a vendégvárás apropóján a dekorációnak, így a pohármegjelölőknek is passzolnia kell az összejövetel atmoszférájához. Vásárolj dekorboltból különböző színű szaténszalagot és masni formájában kösd azokat a boros vagy pezsgőspoharak szárára.

Pohárjelölő házilag papírból

színes papír pohárjelölő készítéshez

Gondoltad volna, hogy pohármegjelölő színes papírból is készíthető? Ha nem akarsz ragasztót használni, a papírból vágj ki a pohár talpával méretben megegyező köröket. A körökre akár feliratot is készíthetsz, az esemény jellegétől függően.

Ha készen vannak a vidám színű köröcskék, azokat az egyik oldalukon vágd teljesen keresztül, így könnyedén rácsúsztathatod az újdonsült, aranyos dekorációt a boros/pezsgős poharak talpára.

Pohárjelölő készítés gyerekzsúrra

Közeleg a család legifjabb tagjának szülinapja? A rengeteg mókás játék és finom falatok, no meg üdítők mellett a dekorációra sem árt fokozott figyelmet szentelned. Ha van parti, ahol a poharak „hajlamosak” összekeveredni, akkor az a gyerekzsivajtól hangos zsúr!

Hogyan előzhetnéd meg mindezt? Nos, szerezz be különféle színű kalapgumit, amivel megjelölöd a kis vendégek poharát. Ha a hatást fokoznád, fűzz be a gumiba egy-egy különleges medált vagy gombot.

Ha nem akarsz a kalapgumi méretre vágásával, majd megkötésével bajlódni, használja e célból standard befőttes gumit – egy csomagban ráadásul a színek is széles spektrumon mozognak, így minden gond nélkül személyre szabhatod a gyerekek poharát.

Tematikus pohárjelölő az elegancia jegyében

Következő ötletünket az elegáns megoldásokat preferálók figyelmébe ajánljuk. Pazar ötlet borkóstoló parti alkalmából kifejezetten tematikus pohármegjelölővel készülni.

Szerezz be néhány parafából készített borosdugót, majd szeleteld fel azokat. Az egyes szeletkékre, akár kalligrafikus írással, fess számokat vagy a vendégek nevének kezdőbetűit. A szeletkékeket dróttal rögzítheted a poharakon – a szemet gyönyörködtető eredmény előre borítékolja a borkóstoló hangulatát.

Olvass tovább