Szőlőtőke akváriumba otthon, szakszerűen

ágak szőlőtőke akváriumba

Nagyon sokféle módon díszíthetjük az akváriumot, vagy tehetjük otthonosabbá a lakói részére. Ha elsőre egy komplett akvárium háttér elkészítése nagy feladatnak tűnne, akkor érdemes kisebb projekttel kezdeni. Az egyik legnépszerűbb a szőlőtőke akváriumba történő elhelyezése.

Laikusként gondolhatnánk, hogy nincs is ennél egyszerűbb, hiszen ilyesmit elég könnyen beszerezhetünk. Ha szerencsénk van, akkor akár a saját udvarunkon vagy kertünkben is van egy mutatós szőlőtőke, ami a későbbiekben az akvárium becses díszévé avanzsálhat.

De, mint minden esetben, most sem szabad megfeledkezni az előkészítésről, mert értelemszerűen nem dobálhatunk bele csak úgy akármit a vízbe, hiszen annak a halak látnák kárát.

Szőlőtőke akváriumba – Milyet válasszunk?

 

Természetesen olyat, ami jól fog mutatni az akváriumban, de az sem mindegy, hogy szeretnénk-e időt fordítani az előkészítésre, vagy azonnal használható fát szeretnénk beszerezni.

Hogyha az utóbbi megoldást választjuk, akkor lehetőleg keressünk egy már kiszáradt darabot, olyat, ami nem volt agyonpermetezve. Ha erre nincs lehetőség, akkor a szárítás magunk is elvégezhetjük. Egyszerűen tegyük ki a napra, de betehetjük a sütőbe is, mert alacsony hőfokon egész hamar kiszárítható. Ezt követően távolítsuk el a külső háncs réteget. Elég annyit, ami könnyen lejön. Használhatunk kést vagy drótkefét a feladathoz.

Következhet az áztatás, amihez használjunk nehezékeket, hogy a víz alatt maradjon 1-2 napig. Ezután ismét tisztítás és szárítás. Ezt addig kell ismételgetnünk, amíg nem kell rá nehezéket tenni, hogy elmerüljön.

Szőlőtőke előkészítése akváriumba főzéssel

Ha már nem jön fel a víz felszínére, akkor azt jelenti, hogy ki lehet főzni 15-30 percen keresztül. De még ne tegyük az akváriumba. Előbb egy szellőztetővel ellátott tartályba helyezzük és figyeljük, hogy nem-e válik a víz opálossá. Ha elkezd zavarossá válni, akkor lecserélhetjük, de újra ki is főzhetjük.

Ezeket a lépéseket követően biztonsággal elhelyezhető a szőlőtőke akváriumba. Ezzel az előkészítési folyamattal megakadályozhatjuk, hogy lerontsa az akváriumi víz minőségét. Egyedi és gyönyörű dizájn hozható létre egy egyszerű szőlőtőkéből.

kezdő akvárium berendezése

Kezdő akvárium berendezése

Így rendezd be az első akváriumod. Mutatjuk lépésről lépésre a legfontosabb tudnivalókat.

Olvass tovább