Szuper ragasztópisztoly ötletek otthonra

ragasztópisztoly ötletek otthonra

Talán nem is gondolnád, a ragasztópisztoly ötletek milyen színes spektrumon mozognak! Ha eddig csupán, mint a barkácsoláshoz szükséges kellékként tekintettél erre az eszközre, jobb, ha felkészülsz: mire mostani bejegyzésünk végére érsz, egészen másként fogsz a ragasztópisztolyra nézni.

Dióhéjban a ragasztópisztoly használatáról

A ragasztópisztoly használata egyáltalán nem ördöngösség. Némi rákészüléssel és odafigyeléssel már az első próbakör után igazi profikká válhatunk.

Mielőtt azonban hozzálátunk a munkához, ellenőrizzük a kellék állapotát (különös tekintettel a kábelre), távolítsuk el (ha korábban nem tettük) a nyomófejről az ottmaradt ragasztómaradékokat és készítsük elő a munkaterületet is.

 

A ragasztó körülbelül 5 perc múltán elég forróvá hevül, nincs is más dolgunk ezután, mint megvalósítani a kreatív ötleteinket.

Varázsoljuk csúszásmentessé a cipőinket!

ragasztópisztoly ötletek csúszásgátló cipőre

Beléptünk az évnek abba a szakába, amikor a rendszeres esőzések, hó és latyak nehezítik meg az utcán való közlekedést. Még a legmárkásabb cipőkben is elcsúszhatunk olykor-olykor – feltéve, ha nem gondoskodtunk a lábbeli csúszásállóságáról.

Rajzoljunk hullámvonalat ragasztópisztollyal a cipő talpára, ezáltal biztosítva annak balesetmentességét.

Pro tipp: a gyerek cipőjének talpára akár a kicsi nevét is „rárajzolhatjuk”, így annak viselete garantáltan mókásabb lesz a tulajdonosa számára.

Ragasztópisztoly ötletek – a szőnyegek is a helyükön maradnak

A fenti ötletből kiindulva a szőnyegeket is csúszásmentessé tehetjük.

A szőnyeg legalább két sarkára alulról ragasszunk néhány csíkot a pisztoly segítségével, s hagyjuk azokat megszáradni. Az eredmény pedig? Egy minden ízében biztonságos szőnyeg, ami rendszeres használat esetén is garantáltan a helyén marad.

A vállfák esetében is beváltja a hozzá fűzött reményeket

ragasztópisztoly vállfára csúszásgátló

Maradjunk még egy kicsit a csúszásmentesség témájánál. Valószínűleg Neked is meggyűlt bár a bajod a szekrénybe szépen beakasztott, majd a vállfáról egy óvatlan pillanatban lecsúszott és összegyűrődött ruhák miatt. Könnyedén elfejtheted a bosszúságot, ha a vállfáid végére hullámos csíkot ragasztasz, így azok egészen biztosan stabilan megtartják a ruhákat.

Ragasztópisztoly kreatív ötletek- egyszerű üvegtárgyakból valóságos műalkotás

Az unalmas, nem túl dekoratív üvegből készített használati tárgyakat mivel is dobhatnánk fel a legegyszerűbben, mint a ragasztópisztollyal!

Használjuk bátran a kreativitásunkat, ne féljünk megcsillogtatni a személyiségünket sem az alkotás során. Így lesz az egyszerű vázákból és poharakból egyedi, dekoratív kiegészítő. Sőt, az újdonsült holmik a strapabíróság terén sem vallanak szégyent, hála a megszáradt ragasztó időtállóságának.

Ragasztópisztoly ötletek – szülinapi dekorkiegészítők ragasztóból

konfetti

Az emberi élet nagy mérföldköveit érdemes méltó módon megünnepelni. Különösen igaz ez a születésnapok esetében. A finom ételek és italok mellett természetesen a szülinapi dekorációra is nagy hangsúlyt kell fektetni a közelgő parti apropóján.

Némi ragasztó és egy csomó, vidám színű konfetti – ezekkel már szép eredményeket érhetsz el.

Szilikonlapra ragasztóval rajzolj mintákat, alakzatokat (például az ünnepelt személy életkorát), majd szórd be konfettivel. Ha megszárad az alkotás, máris kész az egyedi születésnapi dekoráció, amit a falra, az asztalra, de akár a tortára is helyezhetsz.

Sima tükörből rusztikus dísz

A fürdőszobai hagyományos tükröt is vintage hangulatúvá teheted, ha a szélét ragasztóval, majd rusztikus madzaggal vonod be.

Ugyanígy eljárhatsz a megunt képkeretekkel is, ezáltal adva új lendületet a megszokott lakáskiegészítőidnek.

Ragasztópisztoly ötletek: vissza a természethez

kavicsok

Abban az esetben, ha a természetes dekoráció híve vagy, ezt az ötletet imádni fogod! Válogass össze néhány kisebb-nagyobb lapos kavicsot, majd ragaszd azokat egymás mellé úgy, hogy egy esztétikus lábtörlőhöz mérten elég nagy felületet kapj.

Ezzel a technikával és alapanyagokkal egyébként nemcsak lábtörlő, de praktikus és strapabíró edényalátét is készíthető. A lényeg, hogy az összeválogatott kövek valóban laposak legyenek, másként az azokból készült holmi nem lesz felhasználóbarát.

ragasztópisztoly használata

A ragasztópisztoly használata

A legfontosabb tudnivalók és szuper tippek a ragasztópisztoly használatáról kezdőknek.

Olvass tovább