Varázsoljuk újjá a lakást falpanelek segítségével

falpanel falburkolat kerma

Állandó kérdés, hogy miként dekorálhatnánk látványosan, mégis egyszerűen az otthonunkat? Ennek manapság már számtalan módja létezik, ráadásul a legtöbb esteben nem is kell nagyobb átalakításban gondolkoznunk. Szuper példák erre a falpanelek, melyek segítségével egyszerűen, költséghatékonyan és gyorsan adhatunk új kinézetet és hangulatot lakásunknak. Talán ez a legegyszerűbb és ugyanakkor leginkább szembetűnőbb módja annak, hogy személyre szabjuk a minket körülölelő környezetet anélkül, hogy nagyobb felújításba kellene kezdenünk.

Falpanelek felhelyezése szakember nélkül

Annyi izgalmas anyag, forma, szín, mintázat és textúra közül választhatunk, hogy a legjobb falpanelek kiválasztása lesz talán az egyik legnehezebb feladatunk. Maga a felhelyezés nem igazán bonyolult, hiszen még szakember nélkül is megbirkózhat vele bárki.

gyönyörű falburkolatok

A legtöbb esetben elegendő lesz néhány alap szerszám vagy eszköz, ami a legtöbb háztartásban megtalálható, illetve egy létrára vagy fellépőre mindenképp szükség lesz, ha nem szemmagaságba, hanem a plafontól a padlózatig szeretnénk elhelyezni a falpaneleket.

PVC falpanelek

 

A PVC falpanelekkel kitűnő csempe hatás érhető el és még csak nem is kell értenünk a hidegburkoláshoz. Csempevágó, sarokcsiszoló, habarcskeverő… minek? Egy egyszerű mérőszalagra, transzparens ragasztóra, vágókésre, kinyomó pisztolyra lesz csak szükségünk hozzá. Ráadásul nemcsak sík, hanem ívelt felületekre, külső és belső sarkokra is felragasztható.

Kárpitozott falpanelek

Még különlegesebb lehet a végeredmény a kárpitozott falpanelek révén, amik akár Lego kockákat is mintázhatnak. Nemcsak a gyerekek, de a felnőttek is imádják. Modern, ötletes és rendkívül egyedi megoldás. Ezeket szintén ragasztással rögzíthetjük a kívánt falfelülethez a tetszőleges kombinációban, akárcsak a valódi Lego-kat.

Lamella burkolatok a modern design jegyében

Virágkorukat élik a lamellázott falburkolatok, amik látványos dizájnelemként szolgálnak minden modern stílusú beltérben.

lamella falburkolat előszoba

Első ránézésre azt gondolhatnánk, hogy ezeknek a lamelláknak az elkészítése és felszerelése bizony komoly szakértelmet kíván, ameddig rá nem jövünk, hogy előregyártott elemekről van szó.

Tulajdonképpen ebben az esetben sincs más dolgunk, mint méregetni, méretre szabni, illeszteni és végül ragasztani.

Természetes hatás fa burkolatokkal

A natúr fa falburkolatok remekül mutatnak egy nappaliban, mivel egyedi módon hangsúlyozzák a beltér jellegét. Térelválasztóként is nagyszerűen funkcionálnak pl. a kávézóasztal mellett, vagy a bárpult közelében.

Az egyszerű, mégis nagyszerű ötleteknél maradva, a tapéta örök klasszikusnak számít, aminek a felhelyezése manapság, a modern anyagoknak köszönhetően, valóban nem nagy kunszt. Mellesleg ebből és találhatunk 3D-s lamellamintás változatot, de szintén népszerű a természetes kőhatást idéző modell.

Amikor már azt hinnénk, hogy a dekoratív falpanelek sora véget ért, akkor egyszer csak rátalálunk az öntapadós változatokra, ami lehet tapéta vagy szivacsos falpanel, esetleg fólia.

Természetesen ezek a termékek minőségi kivitelezésben érhetőek el és nem kell attól tartanunk, hogy a ragasztás idővel elenged. Viszont arra érdemes odafigyelnünk, hogy megfelelően előkészített falfelületre ragasszuk fel a falburkolatokat. El kell távolítani és kijavítani a repedezett, pergő részeket. Ezt követően pedig pormentes felületre ragasszuk fel a falburkolatokat.

A Kerma Design oldalán rengeteg falpanel ötletet találhatunk, érdemes ide ellátogatni, ha inspirációra lenne szükségünk. Ráadásul a webshopból egyből be is szerezhetjük a kiszemelt darabokat.

Olvass tovább