Kreatív kültéri Halloween dekorációk

kültéri halloween dekor tökből

Kültéri Halloween dekoráció – a téma, ami az ősz beköszöntével egyre inkább foglalkoztatja a kreatív alkotás szerelmeseit. Egy valódi Halloween-rajongó számára az ünnep már jóval október 31-e előtt kezdődik, legalábbis a dekorálás szempontjából.

A következőkben bemutatunk néhány elképesztő és egyedi ötletet, amelyekkel varázslatos kültéri Halloween dekorációt hozhatsz létre.

Sütőtök, sütőtök…és még több sütőtök!

Így igaz: a tökök nélkülözhetetlenek a házilag készített Halloween dekorációk terén. A legklasszikusabb módszer a tök faragás, amit egyszerűen elkészíthetsz néhány éles szerszám és egy kis kreativitás segítségével.

 

Nem csak a mókásan grimaszoló arcok faragása valósítható meg könnyedén, próbálkozz bátran különféle mintákkal és szövegekkel.

Ne állj meg egyetlen darabnál! Az egész lépcsőt, az udvart és feljárót is díszítheted tökökkel, méghozzá különféle méretekben és formákban. A tökök belsejébe tegyél lámpásokat is, a még atmoszferikusabb hatás megteremtéséért.

Szellemek az udvaron

kültéri halloween dekoráció szellemekből

Egyszerű, de hatásos dekorációs ötlet, ha szellemeket készítesz fehér lepedőkből. A lepedők közepét töltsd meg héliumos lufikkal. Ezután a „szellemet” függeszd fel egy ágra vagy a lépcsőkorlátra: a lufiknak hála a kísértet szeles időjárásban magától mozog majd.

Síri hangulat

Készíts mini temetőt az udvar egyik sarkában! Szükséged lesz néhány kartonlapra vagy fa deszkára, amiből sírköveket készíthetsz. Fess fel rájuk rémisztő feliratokat vagy jelképeket, és állítsd fel őket az udvaron. A sírkövek közötti sétányt díszítheted tökökkel, száraz fűvel.

Nyakunkon a zombiapokalipszis!

Egy másik szuper ötlet, ha az udvaron lévő kis temetőd köré zombikat is „telepítesz”, amelyek épp most készülnek előmászni végső nyughelyük mélyéről.

Halloween dekoráció temető

Mire lesz szükséged? Kisebb-nagyobb figurákra, a gyerek megunt játékaira (a babák különösen hátborzongatók tudnak lenni kis sminkeléssel), régi ruhákra, amelyeket autentikusan meg is tépázhatsz, összekoszolhatsz. Ne felejts el ketchupot vagy piros festéket használni a „véres” összhatásért!

Fák, mint rémséges szörnyek

Az udvaron lévő fák remek alapanyagul szolgálhatnak rémisztő lények megidézésre. Engedd el a fantáziádat! Helyezz világító szemeket a fák ágai közé, díszítsd az ágakat pókhálókkal, műpókokkal vagy akár kísértetekkel is.

Halloween ajtó dekoráció – induljon a buli már a bejáratnál!

Bár Magyarországon még nem bevett szokás, szerte a világban, különösen tengerentúl, a halloweeni édességvadászat hatalmas közkedveltségnek örvend! S bár a magyar gyerkőcök még nem járnak csoportba verődve „treat or trick”-elni, ez nem állít meg abban, hogy nagyszerű bulit csapj az ünnep apropóján – ami természetesen elképzelhetetlen kültéri Halloween dekoráció nélkül.

Ne hagyd ki a „jóból” az ajtót sem: hadd járja át a vendégeidet a Halloween szelleme közvetlen a bejáratnál! Használj hatalmas pókhálókat, rémisztő pókokat, hogy lenyűgözd a vendégeidet. S persze az elmaradhatatlan tökök is jó szolgálatot tehetnek, ha az ajtót dekorálod: egy nagyobb méretű sütőtökbe faragott rémisztő felirat is remekül megalapozza a hangulatot.

A boszorkányok éjszakája

Egy egyszerű, de hatásos DIY projekt keretében készíthetsz boszorkánykalapot és seprűt, amit az ajtódra aggathatsz. Használj kartonpapírt, festéket és némi szalagot, és máris kész az egyedi Halloween ajtó dekoráció.

Izzó szemek bűvöletében

papír Halloween dekoráció

A tekintet, ami nem ereszt…avagy hogyan készül a tökéletesen félelmetes kültéri Halloween dekoráció ablakra? A feladat egyszerű. Nem kell más, csak néhány kartontekercs (például WC-papír tekercs), fekete festék és világító pálcikák.

Fesd le a tekercseket feketére, vágj rájuk „szemeket”, tedd bele a világító pálcikákat, és helyezd el őket az ablakpárkányon. Távolról úgy fog tűnni, mintha szörnyű lények leselkednének az ablakból.

Halloween ablak dekoráció

Mi lehetne ijesztőbb, mint egy sötét ablak, amely mögött furcsa árnyak mozognak? Egy egyszerű, de nagyszerű ötlet, hogy fekete kartonpapírból kivágott sziluetteket, például denevéreket, boszorkányokat vagy vámpírokat, ragasztasz az ablakra. Így, amikor a belső világítás be van kapcsolva, a külső szemlélő számára rémisztő árnyjátékok jelennek meg.

Még több Halloween dekoráció ötlet itt!

diy halloween dekoráció lufi

Halloween dekoráció ötletek

Díszítsd otthonod Halloween-i hangulatba. Sok-sok szuper DIY dekorációs ötlet vár rád!

Olvass tovább