Halloween dekoráció papírból, egyszerűen

Halloween dekoráció wc papír gurigából

Halloween dekoráció papírból, gazdaságon? Miért is ne! A Halloween az az ünnep, amikor a kreativitásunkat kiélve, különféle ijesztő, vicces vagy akár elgondolkodtató díszekkel boríthatjuk be otthonunkat – és kápráztathatjuk el a vendégeinket. És a sikeres végeredményért a közhiedelemmel ellentétben nem szükség sok pénzt party kellékeket árusító boltokban elherdálni. A legtöbb nagyszerű dekoráció ugyanis saját kezűleg is elkészíthető, például papírból.

Halloween dekoráció házilag papírból – valaki néz az ablakból!

Amire szükséged lesz: fekete kartonpapír, olló, ragasztó (vagy cellux). Vágj ki különböző méretű és formájú arcokat, illetve rémisztő szemeket a fekete kartonpapírból. Ragaszd az arcokat az ablakokra.

Amikor este felkapcsolod a villanyt, a sötétben csak a félelmetes arcok fognak látszani a gyanútlan szemlélők legnagyobb megrökönyödésére.

Papírláncok szellemekkel és boszorkányokkal

Halloween dekoráció papírból
 

Ezekre lesz szükséged: fehér és zöld papír, olló, lyukasztó, spárga vagy szalag. Vágj ki különböző méretű és formájú szellemeket a fehér papírból, boszorkányokat pedig a zöld papírból. Természetesen sablonokat is használhatsz a figurák megrajzolásához.

Ha kivágtad a megfelelő mennyiségű figurákat, lyukaszd ki azok tetejét a lyukasztóval (vagy fúrj lyukat a figurákra ollóval). Fűzd fel a kivágott alakokat egy spárgára vagy szalagra, és függönyként vagy girlandként használd az ajtóban vagy a falon.

Mini-fák még sosem voltak ilyen hátborzongatók!

Azoknak a szerencséseknek, akiknek már eleve van néhány fa a kertjükben, nyert ügyük van, hiszen mi sem egyszerűbb, mint feldíszíteni mindenféle félelmetes DIY dekorációkkal azok ágait.

De mi történik, ha nincsenek fáid? Nos, papírból készíthetsz aprócska törpe-fákat is, amelyek borzalmasan szuper kisugárzásukkal hozzák a frászt a vendégeidre. Barna és fekete kartonpapírra, ragasztóra és néhány műanyag rúdra lesz szükséged az alkotáshoz.

A barna kartonpapírból vágj ki egy fa alakot, aminek a törzsére és az ágaira is szentelj kellő figyelmet a még élethűbb hatás érdekében. A fekete papírból vágj ki kis denevéreket, pókokat vagy szellemeket, és ragaszd a „fa ágaira”. Ragaszd vagy erősítsd a fát egy műanyag rúdra, és helyezd el a kertben vagy az erkélyen.

Halloween dekoráció papírból: töklámpás az ablakba

Halloween dekoráció kartonból

A cuki töklámpásokat mindenki nagyon szereti! S bár a Halloweeni tök faragás remek elfoglaltság, ha se időd, se affinitásod nincs a munkához, viszont nem szívesen mondanál le a Halloween legikonikusabb dekorációjáról, készítsd el azokat egyszerűen papírból! Narancssárga és fekete papírra, ollóra, ragasztóra szükséged lesz az alkotás során.

Vágj ki egy nagyobb narancssárga papírból egy tök alakot. A fekete papírból készíts szemeket, szájat és egyéb díszítő elemeket, majd ragaszd a tökre. Pro tipp: ha az ablakba szánod a vigyorgó tököket, helyezz az ablakpárkányra kis teamécseseket, épp a tökök alá, így kintről úgy fog tűnni, mintha azokból áradna a sejtelmes fény.

Halloween dekoráció papírból – az ajtó, amin senki nem mer majd belépni

Fehér krepp papír és a már megszokott olló és ragasztó – ennyi kell csupán, hogy mumifikáld a bejárati ajtódat! A krepp csíkokat tetszés szerint ragaszd fel az ajtódra, ami így olyan lesz, mint egy ókori sírbolt bejárata.

Halloween papír függöny az ajtóban

Ez a dekoráció különösen abban az esetben mutat jól, ha az ajtót kinyitják és a széláram kissé megmozgatja a papírfigurákat.

Vágj ki különböző Halloween-tematikus formákat (pókok, denevérek, tökök, szellemek stb.) a különböző színű papírokból. Lyukaszd ki a kivágott formák tetejét, majd fűzd fel őket egy spárgára vagy szalagra. A kész függönyt erősítsd az ajtó feletti részhez, hogy szabadon lelógjanak a formák.

diy halloween dekoráció lufi

Egyszerű Halloween dekoráció ötletek

Még több egyszerűen elkészíthető dekoráció ötletre lenne szükséged? Összegyűjtöttünk egy csokorra valót, amibe bátran beelvághatsz!

Olvass tovább