A gyertyaöntés mindig aktuális

gyertyaöntés

Vannak az életben olyan pillanatok, amikor a szíveket valami megérinti. Ilyen lehet egy ünnep a családban, romantikus este a szerelmünkkel, vagy éppen az elveszített szeretteinkre való emlékezés. Hogy mi lehet a közös ezekben? A gyertya. A gyertyaöntés minden időben helyénvaló és szükséges, hiszen rengeteg olyan esemény van, amikor ez az aprócska láng elmaradhatatlan. A szeretteink emlékére nemcsak a temetőben szoktunk gyertyát gyújtani, hanem az otthonunkban is.

Egyre népszerűbb a gyertyaöntés

Viszont, a szomorú emlékezés mellett, igazán felemelő pillanatokat is még ünnepélyesebbé tesz a gyertyaöntés eredményeként megszületett kellék pislákoló lángja. A romantikus vacsorák kihagyhatatlan eleme a szépen megterített asztal, a virág és a gyertyafény. Csodálatos formákat lehet adni a gyertyának a gyertyaöntés által, ugyanis az internet olyan széles választékkal várja az érdeklődőket, hogy mindenféle eseményre megtaláljuk az ideális modellt, amit bárki kiönthet egy kis odafigyeléssel. A célzottan gyertyaöntésre használt formák száz és száz variációban jelennek meg.

Egyedi gyertyák házilag

Olyan egyedi darabok is vannak, amelyek mindenféle figurákat adnak vissza, nemcsak a hagyományosan ismert egyenes vagy a felső vége felé vékonyodó változat. A gyertyaöntés megadja az alkotás szabadságát, ugyanis, a húsvéti tojáson és a karácsonyi fenyőfán kívül, temérdek érdekes és szemet gyönyörködtető modell születhet meg. Aki a házi gyertyakészítést választja hobbinak, az nem is kell túl magas összeget rászánnia, hiszen nem eget rengető az ára, sem a sablonoknak, sem az alapanyagnak, de az eredmény annyira szép, hogy garantáltan beindul a kezdők fantáziája is, hogy minél többfélét hozzanak létre.

A gyertyaöntés kellékei

Ráadásul ezeket még díszíteni is lehet, akár a jól ismert szalvétával, amit bele lehet olvasztani, de színezni, csillámozni ugyanúgy megoldható. A gyertyaöntés kellékei a viasz, a kanóc és a forma. Könnyedén be lehet szerezni a viaszt, ami lehet fehér vagy színes, de színező is kapható, így a fehéret a saját kedvünk szerint árnyalhatjuk. Sőt, a gyertyaöntéshez a megmaradt gyertyákat is fel lehet használni, csupán le kell reszelni, hogy minél hamarabb megolvadjon. A gyertyaöntés lépései szintén egyszerűek és némi tapasztalattal igazi remekművek születnek meg.

Olvass tovább