Modern és hagyományos gyöngyfűzési technikák

gyöngyfűzés technikák

Ami a hobbitevékenységeket illeti, a legnagyobb pozitívum általában az ezekkel kapcsolatban, hogy szabadon kiélhetik a kreativitásukat a művelői, és szinte a végtelenségig lehet tökéletesíteni a technikákat, a módszereket, amivel a kreálmányok létrejönnek. A gyöngyfűzés technikák mind nagyon sokrétűek lehetnek, a határ igazából a csillagos ég.

Szánjunk időt a gyöngyfűzés művelésére!

gyöngyfűzés technikák

Ez azt jelenti, hogy mindenki a kedvére fejlesztheti magát és a módszereit, azon múlik csak az egész, hogy kinek mennyi ideje van a hobbi művelésére, valamint ki mennyire aktív az új típusú ötletek beszerzésére és a későbbi alkalmazásra. Ma már a világhálón rengeteg videó található, amelyek mind csodás ihletként szolgálhatnak, és tovább fejleszhető a tevékenység.

A gyöngyfűzés kapcsán azonban nem pusztán a technikát és módszertant kell megemlíteni, mint fejlődési lehetőséget, hiszen rendkívül sok minden múlik azon is, hogy milyen gyöngyöket és milyen fűzésre alkalmas anyagokat használnak fel a készítők. Ezeknek a mérete, keménysége, törhetősége, strapabírósága mind befolyásolja azt, hogy mi minden vihető véghez aztán a technika által.

Figyljünk az apróságokr a gyöngyfűzés során!

gyöngyfűzés technikák
 

Egyáltalán nem lényegtelen összehangolni az anyagok milyenségét a céllal, amire az elkészült alkotás használva lesz, ugyanis egy olyan darab, amit esetleg a mindennapokban is ékszerként szeretne a tulajdonosa használni, egészen más strapának lesz kitéve, mint valami, ami csupán díszként kell, hogy funkcionáljon. A mai kor hatalmas előnye, hogy ma már ki sem kell senkinek mozdulni otthonról, tulajdonképpen ingyen elkezdhet egy olyan hobbit bárki, amely speciális háttérinformációkat is igényel elméletileg.

Régen, néhány évtizeddel ezelőtt még teljesen elképzelhetetlen lett volna, hogy valaki magányosan, otthon, segítség és mások tanácsai nélkül elkezdjen például gyöngyöt fűzni, legalábbis nem amatőr, hanem vállalható szinten. Ma már a különböző internetes oldalak, ahol lehet egymással világszerte is tartani a kapcsolatot, valamint a temérdek blog, amelyeket az egyes hobbik iránt érdeklődők működtetnek, valamint a közösségek, amelyek egy-egy közös érdeklődés mentén alakulnak ki csodálatos alkalmat adnak arra, hogy effektíve a nulláról indulva elérjünk a gyöngyfűzés területén is érdemi eredményt.

Okosan az anyagok kiválasztásával!

gyöngyfűzés technikák

A technikai problémáknál talán kissé nagyobb kihívást jelentenek a megfelelő anyagok beszerzése, hiszen leginkább próbálkozás és szerencse alapján tudja az ember eltalálni, hogy melyik méret és keménység lesz az, ami beválik. Nagyon fontos tudatosítani, hogy mint ahogy minden termék esetében, ezeknél az anyagoknál is létezik némi hibaarány, ami azt jelenti, hogy nem lesz minden maradéktalanul tökéletes és felhasználható.

A helyzet komolysága azonban abból fakad, hogy ha például hibás lesz a cérna, vagy damil, tehát az anyag, amire felfűzik a gyöngyöket, és éppenséggel egy pontnál elszakad a dolog, az hatalmas bosszúságot tud okozni, hiszen lehet elölről kezdeni a munkát, illetve akár a gyöngyeink is szétszéledhetnek, tehát hatalmas lesz a kár.

Természetesen nem kell mindjárt a rosszra gondolni, de mindenképpen számolni kell azzal, hogy a nagy számok törvénye alapján biztosan találkozik mindenki ilyen jellegű nehézségekkel. A gyöngyök esetében is bizonyos része biztosan el fog törni, illetve nem lehet majd átfűzni rajta a szálat, ezek mind-mind nehezítő tényezők, de nem megoldhatatlan kategória egyik sem.

Fontos a türelem, hiszen ha az van, akkor minden problémát meg lehet, és meg is kell oldani. A végeredmény pedig minden bizonnyal kárpótolja majd a munkát végző személyt!

Olvass tovább