Party játékok felnőtteknek – a felhőtlen szórakozás élménye!

jenga party játék felnőtteknek

A party játékok felnőtteknek újraéleszthetik, sőt újra is értelmezhetik a bennünk szunnyadó, játékos örömöt. Önfeledt kacagás, közösség és szórakozás – ezek a szavak jutnak az eszünkbe, amikor a party játékokra gondolunk.

A gyerekként olyan jól ismert és nagy közkedveltségnek örvendő játékok, mint a bújócska vagy a székfoglaló, feledhetetlen emlékeket szültek.

Szerencsére a buli játékok nem csak a gyerekek kiváltsága, hiszen olykor-olykor a felnőtteknek is szükségük van arra, hogy kieresszék a gőzt, és néhány játékos óra erejéig ismét gyermekmód örülhessenek az életnek.

 

Ha a barátaiddal hétvégi BBQ partira készültök, és szívesen ugranátok fejest a kifejezetten felnőtteket szórakoztató buli játékokba, ez a cikk Nektek íródott. Mutatunk néhány tuti tippet a palettáról.

Klasszikusok újragondolva

A vicces játékok felnőtteknek nem feltétlenül igényelnek drága eszközöket vagy bonyolult szabályokat. A pantomim például tökéletes választás lehet, ahol a résztvevőknek egy filmcímet, személyt vagy tárgyat kell elmutogatniuk, anélkül, hogy egy szót is mondanának.

Egy másik klasszikus, a „suttogó” pedig az üzenet továbbításának humoros kihívására épít: az üzenet minden játékoson keresztül végighalad, végül pedig összehasonlítják az eredetivel. Az eredmény gyakran döbbenetesen mókás.

Filmzene kvíz

A filmzene kvíz remek móka, ha a bulira hívott vendégek között sok a filmrajongó. Ehhez a játékhoz szükséged lesz egy készülékre, akár az okostelefonodra, amelyen le tudod játszani a filmzenéket, és persze a lelkes vendégekre, akiknek kitalálják, melyik filmhez tartoznak a hallott számok. Az nyer, akinek a legtöbb találata helyes.

Party játékok felnőtteknek: ki kicsoda?

party játék ki vagyok én

Ez a játék egyszerű, de nagyon szórakoztató, és szinte nincs is olyan, aki ne lenne tisztában a szabályokkal.

A játékmenten valóban egyszerű: minden játékos kap egy cetlit egy ismert személy nevével, amit a homlokára ragasztanak úgy, hogy ő maga nem látja, viszont mindenki más természetesen igen. A cél az, hogy az adott játékos kitalálja, ki van a cetlin, kizárólag igen-nem típusú kérdésekkel.

Vicces játékok felnőtteknek – „Én soha nem…”

Az „Én soha nem…” egy másik népszerű játék, ahol a játékosok titkos tényeket árulhatnak el magukról egy pohár bor vagy sör mellett – természetesen a játékot alkoholmentesen is lehet játszani.

A lényege, hogy a résztvevők vicces, furcsa, vagy érdekes személyes tényeket osztanak meg magukról, amit talán még a legközelebbi barátaik sem tudnak. Ekkor az összes többi játékosnak be kell vallania, hogy ők valaha megtették-e azt, amit az első játékos kijelentett. Amennyiben valaki megtette a szóban forgó tevékenységet, iszik egy kortyot az italából.

Szabadulószoba otthon

A szabadulószobák hatalmas népszerűségnek örvendenek, de miért ne hozhatnád őket a saját otthonodba? Egy kis kreativitással és előkészülettel létrehozhatod a saját „szabadulószobádat”. Rejts el tárgyakat, készíts feladványokat és hagyd, hogy a csapat megoldja a feladatokat, annak érdekében, hogy „kiszabadulhassanak”.

Néha egy pakli kártya is elég a kiváló időtöltéshez

Ha összejön a „csapat”, a legegyszerűbb dolgokból is kisülhetnek mókás helyzetek. Sőt, néha egy egyszerű pakli kártya is órákig tartó szórakozást nyújthat. No meg persze a társasjátékok, amelyek eleve adottak azokban a háztartásokban, ahol gyerkőcök is élnek.

Ezeket előkotorva a régi emlékek mellett új élmények is születnek, hiszen minden játék más, ha felnőttek játszák. Legyen az a Monopoly vagy Scrabble, a lényeg a minőségi idő és a jó hangulat.

Party játékok felnőtteknek: történetmesélő est

Ez a játék nem igényel semmilyen eszközt, csak a képzeleteteket. Egy játékos elkezd egy történetet, majd mindenki sorban hozzáad egy-egy mondatot. A végeredmény gyakran fergetegesen vicces és teljesen váratlan fordulatokat vehet.

Merjétek felszínre hozni a gyermeki éneteket! Amint azt láthatod, számos tevékenység, szabadidős elfoglaltság alkalmas arra, hogy a felnőttek is jól érezzék magukat a hétvégi bulin. S bár van, amelyhez komolyabb előkészületek kellenek (mint például a szabadulószoba), a legtöbb minimális rákészüléssel (vagy semmilyennel) is páratlan időtöltést biztosít a számotokra.

Olvass tovább