A bélyeggyűjtés egyeseknek szenvedély

bélyeggyűjtés

Kicsik és nagyok, nők és férfiak egyaránt szeretnek gyűjteni. Persze az már teljesen más téma, hogy kinek mi a favorit, de általában elmondható, hogy mindenkinek van valami az életében, amit előszeretettel gyűjt. A régi képeslapok, az érmék, különféle színes szalvéták, babák, kisautók népes rajongótáborral bírnak. Viszont, van valami, ami szinte mindenkinek volt, akár gyermekkorában, akár tiniként gyűjtötte, akár felnőttként és már nem hobbi, hanem profi szinten.

Értékes bélyegek a gyűjteményben

Igen, ez a bélyeggyűjtés, ami bár lehet gyermeki rajongás, viszont vannak olyan személyek, akik szenvedélyesen gyűjtik. Ezek a személyek olyan értékes gyűjteménnyel rendelkeznek, hogy azok szinte vetekszenek egy kisebb vagyonnal. Néhány évtizeddel ezelőtt, még a suliban is előszeretettel mutogatták a diákok egymásnak a bélyeggyűjtés során megszerzett kincsüket, aztán ment a nagy cserebere egymás között. Amikor még az internet nem hálózta be a világot, óriási divat volt a bélyeggyűjtés.

A bélyeggyűjtés fénykora

Kicsitől nagyig minden korosztálynak volt, eltérő mennyiségben és minőségben. A bélyegalbumok is kelendőek voltak, amelyekben rendszerezni lehet. Mindenki kialakított egy saját stílust, hogy miként kerüljenek az albumba. A gyermekeknél a bélyeggyűjtés tetőpontja az volt, amikor a szülők megvásárolták a következő adagot. Na, volt akkor öröm és órákig tartó foglalatosság! Manapság is lehet kapni gyönyörű példányokat, de mintha megkopott volna az érdeklődés irántuk, viszont nem tűnt el teljesen.

A bélyeggyűjtés népszerűségének titka

Sőt, a profik kisebb vagyonokat képesek kiadni a bélyeggyűjtés során egy-egy példányért, de egy egész sorozatért az összeg néha sokkolóan magas. Érdemes lenne feleleveníteni és újra többet hódolni ennek a szép hobbinak, hiszen a bélyeggyűjtés nemcsak érdekes, de kikapcsolódási tevékenységnek is ideális. Napjainkban is vannak értékes darabok és a jövőben is lesznek, vagyis a bélyeggyűjtés nem tűnt el, csak kicsit megkopott a fénye, ami remélhetőleg visszatér hamarosan!

Olvass tovább