Kézzel készített ajándékötletek gyerekeknek – főszerepben a kreativitás

kézzel készített ajándék ötletek gyerekeknek ujjbáb

Minőségi, kézzel készített ajándék ötletek gyerekeknek, amelyeket különlegesebb barkácstudás nélkül is kivitelezhetünk? Ha a kifejezetten gyerkőcöknek készült ajándékokról van szó, a legtöbb szülő azonnal a bolti játékokra, elektronikai kütyükre vagy divatos ruhákra gondol.

S persze, míg ezek is lehetnek olykor-olykor jó megoldások, nem árt néha felrázni és „leporolni” a kreativitásunkat, és kézzel készített apró meglepetésekben gondolkodni.

Miért éri meg, ha így teszünk? Nos, egyrészt az alkotás gyönyörűsége miatt, másrészt pedig azért, mert a kézzel készített ajándék ötletek gyerekeknek, legyen szó akár az apró meglepetésekről, sokkal személyesebbek, s így az eszmei értékük is nagyobb, mint a bolti társaiknak.

Ajándék gyerekeknek házilag papírból és kartonból

ajándék ötlet gyerekeknek papírcica
 

A papír és a karton a kézműves tevékenységek nélkülözhetetlen alapanyagai. Éppen ezért ne hagyjuk ki azokat az alkotói tevékenységből, hiszen sokoldalúak és könnyű velük a munka. Mutatunk néhány remek ötletet, amelyekhez papíron kívül nem sok egyéb alapanyag kell.

Papír babák – retro kézzel készített ajándék ötletek

A papírból készült babák hosszú időn át voltak szinte minden korosztály kedvencei – valószínűleg a nagyi is szívesen játszott velük kislányként.

Papírbabát készíteni könnyebb, mint gondolnánk – még kézügyesség hiányában is megoldható a projekt, hála a netről letölthető sablonoknak. Készítsünk hát el egy egész családnyi papírbabát, amely akár a miénkre emlékeztet, vagy olyat, amely a gyermekünk kedvenc meséjének szereplőit ábrázolja, a siker előre borítékolható.

Különböző ruhák, kiegészítők és háttérdíszletek rajzolásával és kivágásával még izgalmasabbá tehetjük a játékot.

Ajándék gyerekeknek házilag: papír kirakó

Egyszerű, mégis szórakoztató logikai játék, amit a kis lurkók kortól függetlenül nagyon szeretnek.

A feladat egyszerű. Válasszunk ki egy szép képet, ragasszuk rá egy erős kartonlapra, majd vágjuk apró darabokra. A gyerekeknek garantáltan öröm lesz összerakni a puzzle-t!

Kreatív ajándék gyerekeknek, amelyeket maga a természet ihletett

Persze a természet maga is rengeteg inspirációt és anyagot kínál, amit felhasználhatunk a különleges ajándékok elkészítése során. Lássunk ezekre is néhány példát!

Kézzel készített ajándék ötletek gyerekeknek: kavicsfestés

kavics festés

Festett kavicsokkal varázslatos mesevilágot teremthetünk meg, ahol a kavicsok alkotják az erdő lakóit, mesebeli lényeit, fáit, csodaszép virágait. Persze a festett kavicsokból számos egyéb kompozíciót is létrehozhatunk, akár az éjszakai égbolt csillagképeit is kirakhatjuk, ha a gyerek e téren mutat érdeklődést.

Ágakból és falevelekből készült képkeret a közös alkotás jegyében

Nyomtassuk ki a kedvenc családi fotónkat, és tegyük bele a gyerkőcök által készített képkeretbe. A keretet díszíthetjük ágakkal, falevelekkel, virágokkal és más természetes anyagokkal.

Egyszerű és nagyszerű ajándékötlet ez, ám mégis kicsit kilóg a sorból, hiszen az alkotást – a képkeret elkészítését- közösen is kivitelezhetjük a lelkes apróságokkal.

Igazi klasszikus: házi készítésű gyurma

sógyurma készítés házilag

A gyurma egy igazi klasszikus, amely mindig biztos befutó, különösen az ovis és kisiskoláskorú gyerekek körében. Miért ne készítenénk hát házilag el a szóban forgó alapanyagot, ami így jóval gazdaságosabb megoldás, mintha a bolti verziónak szavaznánk bizalmat. Sőt! Így nem csak a játék örömét, hanem az elkészítés izgalmát is megélhetik a gyerekek.

A sógyurma elkészítése egyszerű, és a hozzávalók valószínűleg minden háztartásban már eleve megvannak. Az elkészített gyurmát aztán tetszőleges színekkel be is festhetjük, és már készen is van a tökéletes ajándék!

Fejlesztő meglepetésekből sincs hiány a „kézzel készített ajándék ötletek gyerekeknek” kategóriában

A személyre szabott memóriajáték igazi kincs lehet a gyermekek számára. Készítsünk kártyákat a családtagok, a háziállatok vagy a gyerekek kedvenc tárgyainak a képeivel. Ezeket lamináljuk be, s máris kész a személyre szabott, nagyon kedves memóriajáték, amellyel garantált a szórakozás!

kézzel készített ajándék

Még több kézzel készített ajándék ötlet

Legyél kezdő vagy haladó, biztosan találsz új ötletet, inspirációt magadnak a következő alkotásodhoz.

Olvass tovább